Колишній українській спортсменці Давидко оголошено про підозру

Колишній українській спортсменці Давидко оголошено про підозру
У серпні 2016 року українська сумоїстка з Криму Ольга Давидко прийняла громадянство Росії
фото з відкритих джерел

Спортсменці повідомлено про підозру в пособництві державі-окупанту за збір коштів і підтримку російської армії

Колишній українській спортсменці з Криму, чемпіонці світу з сумо Ользі Давидко повідомлено про підозру в пособництві державі-окупанту за збір коштів і підтримку російської армії. Про це йдеться у повідомленні Прокуратури Автономної Республіки Крим та Севастополя.

«Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну вона організувала «волонтерський рух» в окупованому Криму та почала допомагати ворогу. Будучи публічною особою, жінка неодноразово виступала у пропагандистських медіа з підтримкою «СВО» та регулярно публікувала дописи у соцмережах про збори й заклики допомогти окупантам», – повідомили у відомстві.

Наразі її публічного коментаря у цій справі немає. Якщо її вина буде доведена, жінці загрожує до 12 років позбавлення волі.

У серпні 2016 року українська сумоїстка з Криму Ольга Давидко прийняла громадянство Росії та заявила, що завершує свої виступи за збірну України з сумо.

Ольга Давидко стала першою в історії України чемпіонкою світу з сумо. Спортсменка брала участь у реаліті-шоу «Зважені та щасливі» на телеканалі СТБ.

Нагадаємо, Міністерство спорту України оновило список спортсменів, які не повернулися з-за кордону. До списку з більш ніж 300 ухилянтів потрапили футболісти збірної України Михайло Мудрик («Челсі», Англія), Артем Довбик та Віктор Циганков (обидва «Жирона», Іспанії), Анатолій Трубін («Бенфіка», Португалія) та Ілля Забарний («Борнмут», Англія).

Читайте також: 10 терористів у спортивних костюмах, або Завдання для нового міністра

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: