Кабмін скорочує видатки на спорт на 55 відсотків

Кабмін скорочує видатки на спорт на 55 відсотків
Новоспечений міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт, мабуть, має підстави бути здивованим
Трибуна

Скорочення асигнувань на гуманітарну сферу загалом має скласти 43%

Кабінет міністрів України збирається врізати у зв’язку з пандемією коронавірусу видатки на спорт на 55 відсотків – з 5,2 мільярда гривень до 2,3 млрд.

З одного боку, такий крок виглядав закономірним з огляду на те, що нещодавно Мінфін анонсував виділення державних асигнувань на підготовку до Олімпійських та Паралімпійських ігор, які в підсумку були перенесені на 2021 рік, у розмірі 1,4 млрд. Однак у тому й річ, що видатки на спорт без урахування Олімпіади та Паралімпіади скорочені на 43%.

То за умови, що суми, заплановані на функціонування державних органів влади залишилися або незмінними, або, як у випадку з Державною судовою адміністрацією, збільшилися на 8%.

На парадоксах, які відверто обмежують гуманітарну сферу, наголосив у своєму пості в «Фейсбуку» колишній міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський.

borod0Пріоритети нинішнього Кабміну показові

«Цифри для роздумів, яку країну будує новий уряд, - прокоментував наведені дані пан Бородянський. - Збільшує витрати загального фонду бюджету на 96 млрд. гривень, на 41% скорочує гуманітарну сферу (МКМС) та майже незмінними залишає видатки на Апарат Верховної Ради України, Державне управління справами, Офіс Генерального прокурора, Міністерство внутрішніх справ України.

Скорочення витрат на гуманітарну сферу - 13,4 млрд. гривень (МКМС+МОН). Витрати на сфери МКМС зменшуються на 6,4 млрд. гривень або на 41%. Фінансування спорту (без врахування Олімпіади) скорочується на 43%!

На 100% скорочуються (тобто знищуються) всі програми УКФ, УІК, Держкіно, Держтуризм, зупиняється будівництво музею Голодомору, музею Небесної Сотні, не створюється музей Сучасного мистецтва».  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: