Імениті бренди і культове керівництво: оприлюднено рейтинг клубів першої ліги в соціальних мережах

Імениті бренди і культове керівництво: оприлюднено рейтинг клубів першої ліги в соціальних мережах
Харківський «Металіст» - один із найпопулярніших клубів України
Фото - ФК «Металіст-1925»

Результати закономірні й несподівані одночасно

Харківський «Металіст-1925» очолив рейтинг клубів української першої ліги за кількістю підписників у соціальних мережах. За сторінками слобожанського клубу в Fecebook, Instagram i Youtube стежить майже 50 тисяч користувачів, тоді як у найближчого переслідувача, одеського «Чорноморця», на 20 тисяч підписників менше.

Зрештою, «Металіст» і «Чорноморець» - бренди, клуби, які грали у вищій лізі чемпіонату СССР і були впродовж двох десятиліть на провідних ролях в українському елітному дивізіоні. Тимчасово відступити їх змусила економічна криза за підсумками Революції Гідності і початком російсько-української війни.

Значно цікавіше, ще на третьому-п’ятому місцях знаходяться клуби з провінції. Втім, пояснення такому станові речей є. «Інгулець» із Петрового на Кропивниччині торік грав у фіналі Кубка України, а власником клубу є аграрій Олександр Поворознюк, людина, яка за словом у кишеню не лізе.

1ligІнфографіка - Youtube-канал «Триндець»

Те саме стосується й президента «Руху», клубу, який лише нещодавно переїхав з приміських Винників у Львів. Григорій Козловський постійно сплачує за своє красномовство великі штрафи і навіть перебуває на грані відлучення від футболу.

П’яте місце посідає «Минай» із однойменного селища поряд із Ужгородом. Спортивним директором і одночасно гравцем команди є донедавна культовий виконавець львівських «Карпат» Михайло Кополовець, кожне інтерв’ю якого теж перетворюється в цитатник.

На шостому місці перебуває івано-франківське «Прикарпаття», команда, яка притримується унікальної для сучасного футболу концепції – комплектує склад виключно вихованцями місцевого футболу. Станіславівці мають найвищу поміж клубів першої ліги відвідуваність домашніх матчів. Ось лишень скандальних особистостей бракує. Теж, можливо, тимчасово, адже клуб фінансується з міської казни, з доброї волі мера міста Руслана Марцінківа. Того самого, ім’я якого зараз гримить на всю Україну у зв’язку з вимогою вивезти з міста на Закарпаття у час карантину осіб ромської національності

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: