Формула-1. Ріккардо наблизився до нового контракту із Red Bull Racing

Формула-1. Ріккардо наблизився до нового контракту із Red Bull Racing
Даніель Ріккардо

Імовірність того, що Даніель залишиться в Red Bull і після 2018-го, підвищилася

Термін дії нинішньої угоди Даніеля Ріккардо з Red Bull закінчується після сезону-2018. Ріккардо хоче зрозуміти, чи є у нього шанс перейти у Mercedes або в Ferrari, перш ніж ставити підпис під новою угодою з Red Bull, яка з 2019-го використовуватиме мотори Honda.

Очікується, що Льюіс Хемілтон і Валттері Боттас залишаться в Mercedes; при цьому в якості запасного варіанту є Естебан Окон із Force India, який може замінити Боттаса, якщо Mercedes вирішить не продовжувати контракт з фіном.

У Ferrari напарником Себастьяна Феттеля буде або Кімі Райкконен, або Шарль Леклер, який виступає зараз за Sauber.

Red Bull вже не раз підкреслювала бажання продовжити співпрацю з Ріккардо, який вже виграв сім Гран Прі за команду.

Іншим гонщиком Red Bull є Макс Ферстаппен, і Ріккардо хоче підвищення зарплати на тлі нового контракту нідерландця, який був підписаний у 2017-му.

Напередодні Гран Прі Австрії, який для Red Bull є домашнім, Ріккардо і гоночний консультант RBR Гельмут Марко заявили, що оголошення про новий контракт «наближається».

Ріккардо сказав: «Ще не все готово, але все буде. Скоро. Не так вже й багато часу залишилося».

Ріккардо та Марко провели перемовини, перш ніж з'явилися на рекламному заході Red Bull у середу.

Марко використав ті самі слова, що використовували у Mercedes, коли казали, що в питанні про новий контракт Хемілтона залишилося лише «узгодити деталі».

Ferrari і Mercedes не пропонують Ріккардо контракт, і єдиною розумною альтернативою для австралійця міг би стати перехід у McLaren або у Renault. Однак ці команди зараз дуже сильно відстають від Red Bull.

Це означає, що Renault, ймовірно, залишить у себе Ніко Хюлькенберга й «орендованого» у Red Bull Карлоса Сайнса, який може отримати повноцінний контракт із заводською командою французького виробника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: