Федерація біатлону пояснила, як російський тренер скористався на чемпіонаті світу акредитацією нардепа Крулька

Федерація біатлону пояснила, як російський тренер скористався на чемпіонаті світу акредитацією нардепа Крулька
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак шукає винних
Biathlon.com.ua

Наразі з’ясовується, хто з персоналу міг технічно передати акредитаційну картку Алєксандрові Касперовичу

Федерація біатлону України прокоментувала ситуацію, за якої тренер російського допінгіста Алєксандра Лоґінова Алєксандр Касперович скористався на чемпіонаті світу в італійській Антерсельві акредитацією народного депутата Україна Івана Крулька.

«Ми офіційно заявляємо, що народний депутат Крулько був запрошений Федерацією біатлону України на чемпіонат світу, але нікому не передавав своєї акредитації, а отримав її офіційно 20 лютого особисто в офісі акредитацій, - йдеться у повідомленні. - У день, коли відбулися події з російським тренером Алєксандром Касперовичем, Крулька фізично не було в Італії, тому він не міг нікому передавати свою акредитаційну картку. Тому хочемо спростувати будь-які політичні спекуляції з цього приводу.

Наразі з’ясовуємо, хто з персоналу міг технічно передати акредитаційну картку російському тренеру. Також хочемо зауважити, що запрошення Івана Крулька на чемпіонат світу з біатлону пов’язано зі спільною роботою над розвитком спортивної інфраструктури в Україні, зокрема будівництва сучасного біатлонного комплексу в Україні на Івано-Франківщині, одним з ініціаторів якого був народний депутат Іван Крулько. Ми вдячні тим політикам, які не на словах, а на ділі, опікуються розвитком спорту в Україні.

Під час проведення чемпіонату світу ми провели зустрічі з керівництвом IBU, в ході яких яких отримали підтримку в реалізації амбітних планів побудови в Україні одного з найкращих біатлонних комплексів в Європі та проведення міжнародних змагань, після реалізації будівництва цього комплексу.

У зв’язку з цією інформацією у ЗМІ приносимо вибачення Івану Крульку за ситуацію, що склалася та сподіваємося на продовження нашої співпраці з розвитку українського біатлону».

Також у заяві підкреслюється, що поїздку на чемпіонат світу в Італію пан Крулько здійснював за власні кошти.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: