«Дакар»-2019: підсумки першої половини ралі для екіпажу українця

«Дакар»-2019: підсумки першої половини ралі для екіпажу українця
Дмитро Циро

За словами самого Дмитра Циро, головне завдання їхньої команди – побачити фініш

Український ко-драйвер продовжує свій другий «Дакар». З кожним етапом його екіпаж покращує своє становище у заліку легковиків.

Після першої частини Дакар-2019 Дмитро Циро, який асистує росіянину Денису Кротову для якого це дебютний «Дакар», займає 14-ту позицію у заліку автомобілів, п’яту у своєму заліку Т1.2, а також другу серед новачків «Дакара».

Як розповів сам Циро, цей «Дакар» набагато важче марафону 2016 року.

«Траса дуже складна, хоча у нас поки все виходить, ми навіть застрягали лише двічі. Уперше через зависокий тиск у шинах, але приспустили їх і виїхали без сторонньої допомоги. Другий раз застрягли у феш-феші. Тут вже було серйозніше, щоб виїхати довелось використовувати трапці. Запам’ятався кінець п’ятого етапу, а саме та частина, що скасували. Там фактично неможливо було їхати, видимість складала не більше метру, жодних орієнтирів і суцільна невідомість попереду», - зауважив він.

«Загалом, у нас завдання не дивувати швидкістю на спецділянках, а фінішувати. Тому ми їдемо у своєму темпі, звикаємо до нової машини. Все ж таки заводський Mini JCW Rally – це чудова техніка з величезним потенціалом», - додав українець.

Циро трохи засмучує дуже погана дорожня книга, тому недарма світові спортсмени на неї скаржаться.

«У ній організатори оминули багато дуже небезпечних місць. Через це ми раз ледь не зійшли, пощастило. Так, на минулому етапі потрапили у таке небезпечне місце, яке обов’язково має бути зазначене у дорожній книзі. Зрештою, ми в буквальному сенсі звалилися з величезного пагорба висотою мінімум з двоповерховий будинок. Дивом впали на колеса та нічого не зламали», - пояснив він.

«Попереду друга частина «Дакара», і ми продовжимо ралі у своєму темпі. Для нас результат на етапі другорядний, головне – побачити фініш марафону», - підсумував Циро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: