Чеченський боєць зрікся Росії, аби залишитися у спорті

Чеченський боєць зрікся Росії, аби залишитися у спорті
фото: instagram/Артур Бетербієв

Виявляється, Бетербієв не має жодного відношення до Росії

Міжнародна спільнота відреагувала на агресію Росії проти України і запровадила санкції проти спортсменів з країни-окупанта. Щоб залишитися у світовому спорті, російські атлети почали відмовлятися від своїх паспортів. Одним із таких відмовників виявився Артур Бетербієв.

Глава промоутерської компанії Top Rank Боб Арум зараз домовляється щодо об'єднавчого поєдинку Бетербієва з іншим чемпіоном напівважкої ваги Джо Смітом-молодшим, який має відбутися 18 червня у Нью-Йорку. Але для того щоб санкції не торкнулися його підопічного, Арум заявив, що Бетербієв має канадський паспорт.

«Це абсурд, оскільки Бетербієв є законним резидентом Канади. Він мешкає там уже багато років. Має канадський паспорт. І він не має жодного відношення до Росії. З ним все інакше, ніж із Біволом, який проживає у Росії. Бетербієв – канадець. Бетербієв приїхав із Чечні. У нього не російський, а канадський паспорт. І для багатьох очевидно, що він змінив громадянство не через цю війну. Він використовує цей паспорт уже протягом п'яти років. Настав час, коли він стає частиною іншої держави, а не того місця, де він народився», – говорить Арум.

Для того щоб переконатися, що Бетербієв представляє російський бокс, а не канадський, достатньо зайти на його сторінку в Instagram. Там вихідець із Чечні красується на тлі державних символів країни-агресора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: