Борець, який кинув виклик Усику, розповів, хто сформував його патріотичний світогляд

Борець, який кинув виклик Усику, розповів, хто сформував його патріотичний світогляд
Богдан Грицай з тренером Олексієм Сееменюшком
Фото із соцмереж

Батько-атовець, Шухевич і тренер-патріот - люди, на яких рівняється борець Богдан Грицай

Борець вільного стилю Богдан Грицай, який зробив публічну заяву щодо антиукраїнських висловлювань Олександра Усика, розповів в інтерв’ю «Главкому», як формувалися його патріотичні почуття і що його тато брав активну участь в російсько-українській війні.

«В рідній Шепетівці на Хмельниччині я як активний хлопчик я перепробував чимало видів єдиноборств – дзюдо, бойове самбо, вільна боротьба, - каже Богдан. - Проте не сказав би, що там демонстрував щось видатне. Так, боровся аби боротися. Аж поки мені не запропонували переїхати до Києва, в спорт-інтернат. Тоді він називався республіканським вищим училищем фізичної культури, а нині то – коледж імені Івана Піддубного. 

Мене туди запросив нинішній директор навчального закладу, а тоді тренер-викладач з вільної боротьби Олексій Семенюшко. Щось він у мені побачив і мені така увага дуже сподобалася. Не лише мені, а й батькам. Вони мене майже вигнали до Києва. Бо в Шепетівці у мене особливого майбутнього не було. Я виділявся хіба на рівні чемпіонату області. Та вартувало приїхати до Києва, півтора року потренуватися в Семенюшка і Степана Захарківа, як став призером чемпіонату України. А в 2011 році став чемпіоном України серед кадетів і поїхав на світову першість у цій віковій групі. Там посів сьоме місце.  

А ще Олексій Семенюшко вчив не зациклюватися на спорті, а розвиватися як особистість. Він допоміг сформуватися. Нас водили по музеях, театрах, наполягали, щоб ми багато читали. Патріотичному вихованню в коледжі приділяється величезна увага. На історичну тематику з нами постійно говорили самі тренери. Дуже великий вплив на нас мало живе спілкування з Юрієм Шухевичем і директором видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Іваном Малковичем. Мене вразило, наскільки віддані ці люди справі, якою займаються.

Власне, патріотом України я відчув себе вже в Києві і під впливом тренера Семенюшка. Хоча не тому, що він щось нав’язував. Просто доносив інформацію, чого інші, зокрема в шепетівській ДЮСШ, не робили. Звичайно, якесь наївне, дитяче бачення, коли у 13 років їхав з рідного міста, в мене було. Бо ж батьки теж завжди ставилися до України з великою шаною. Коли в 2014 році розпочалася російсько-українська війна, тато, який до того працював механіком, пішов добровольцем, відвоював у ракетних військах три роки. Зараз вже демобілізувався».

Зауважимо, що Усик наразі не відреагував на заяву Богдана Грицая.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: