34 роки тому київське «Динамо» розгромило «Атлетіко» і виграло Кубок кубків (відео)

34 роки тому київське «Динамо» розгромило «Атлетіко» і виграло Кубок кубків (відео)
Розгром «Атлетіко» розпочався з голу Олександра Заварова
Фото - фК «Динамо»

Трофей здобула друга команда-зірка Лобановського

34 роки тому, 2 травня 1986-го, київське «Динамо» вдруге в своїй історії виграло Кубок володарів кубків.

Перемогу над мадридським «Атлетіко» на ліонському стадіоні «Жерлан» забезпечили голи Олександра Заварова, Олега Блохіна і Вадима Євтушенка.

Валерій Лобановський зміг виставити на цей матч найсильніший на той момент варіант складу: Віктор Чанов – у воротах; ліберо – Сергій Балтача, стоппер – Олег Кузнєцов, справа в обороні – Володимир Безсонов, зліва – капітан Анатолій Дем’яненко; в ролі опорного хава грав Павло Яковенко, справа – Іван Яремчук, зліва – Василь Рац; під нападниками Ігорем Бєлановим і Олегом Блохіним діяв Олександр Заваров.

У першому таймі травмувався Балтача, його замінив Андрій Баль, а Сергій через цю травму пропустив чемпіонат світу в Мексиці. На заключних 20 хвилин замість Заварова вийшов Євтушенко.

З учасників того матчу до наших днів не дожили воротар Чанов, оборонець Баль і тренери команди Лобановський, Анатолій Пузач і Віктор Колотов.

Наступного року «Динамо» грало в півфіналі Кубка чемпіонів. Але поступилося там його майбутньому володареві – португальському «Порту». В останнє «Динамо» Лобановського здійнялося майже на вершину в 1999-му, коли поступилося в 1/2 фіналу Ліги чемпіонів німецькій «Баварії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: