15 років у збірній: Пятов підбив підсумки гри за Україну

15 років у збірній: Пятов підбив підсумки гри за Україну
Пятов закінчив кар'єру в українській збірній 
фото з відкритих джерел

Легенда українського футболу пригадав, як починався шлях хлопчини, що 15 років тому прийшов у збірну

Матч проти Вірменії став останнім для Андрія Пятова, адже напередодні легендарний голкіпер оголосив про закінчення своєї кар'єри в національній команді. Легенда «Шахтаря» та збірної України підбив підсумки виступів за Україну на світовій футбольній арені.

Пятов пригадав, що загалом у збірній він провів навіть 16 років, адже 2006 року вперше поїхав на чемпіонат світу. Голкіпер пам'ятатиме свій перший виклик на гру усе життя.

«Перший виклик до збірної залишається в пам’яті на все життя. Звісно, запам’яталися всі чемпіонати Європи, на яких я побував. Але найголовніше в збірній – це атмосфера дружби, та єдність, якої, мабуть, немає і не буде в жодній клубній команді світу. Тому що в нас справді хлопці всі один за одного, усі поважають один одного і завжди допомагають», – поділився Пятов.

Не дивлячись на те, що Андрієві належить кілька воротарських рекордів у збірній: найбільша кількість матчів (102), найбільша кількість ігор «на нуль» (47), найдовша суха серія (752 хвилини), голкіпер ніколи не гнався за рекордами.

«Я вважаю, якщо ти робиш усе для перемоги команди, і команда досягає результату, то й рекорди тоді самі народжуються. Якщо гратимеш «на нуль», то твоя команда вже як мінімум не програє. Це і є головним результатом. Мені, звичайно, приємні рекорди, але це заслуга всього колективу. Гадаю, те, як мене проводжали, і є відповідь на всі мої досягнення. Мабуть, я це заслужив», – вважає Пятов.

«Звісно, тоді, ще юним пацаном, я й уявити не міг, що стільки років гратиму за збірну і проведу понад сотню матчів. Це свідчить про те, що мрії в житті здійснюються. Головне – вірити, працювати й прямувати до своєї мети, до своєї мрії», – зазначив футболіст.

Легенда української збірної також подякував своїм шанувальникам за любов та сказав, що це взаємно. Футболіст переконаний, що попри всі складнощі, ми вистоїмо, переможемо і станемо іще сильнішими.

Нагадаємо, збірна України розгромила Вірменію у другому поєдинку Ліги Націй.

Раніше Міністр спорту прокоментував антиукраїнську позицію футболіста Тимощука.

Також міністр спорту пояснив, чому треба відновити змагання під час війни. Раніше уряд оголосив суму збитків спортивної інфраструктури України від війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: