Пес-рятівник після кількох годин пошуків заснув на завалі будинку в Умані: щемливе фото

Пес-рятівник після кількох годин пошуків заснув на завалі будинку в Умані: щемливе фото
Собака працювала протягом кількох годин в Умані, де росіяни ракетою влучили в багатоповерхівку
фото: Ян Доброносов/Facebook

Ніндзя – одна з українських собак, які працювали на завалах після землетрусу в Туреччині

Фотограф Ян Доброносов опублікував фото виснаженого пса-рятівника, який провів кілька годин пошуку людей на руїнах багатоповерхівки в Умані, куди вранці 28 квітня влучила російська ракета.  На фото пес на прізвисько Ніндзя заснув просто посеред руїн біля чобота свого господаря. 

Як повідомила волонтерка Катерина Пешко, яка товаришує з власницею собаки, Ніндзя – одна з українських собак, які працювали на завалах після землетрусу в Туреччині.

«Після того, як пропрацювала протягом кількох годин в Умані, де росіяни ракетою влучили в багатоповерхівку, де кількість жертв зросла вже до 20... В умовах тренувань, звісно, важко уявити, як собака засинає на завалі», – написала Катерина

Ніндзя – собака її тренерки Ольги Бібікової, яка працює в Мобільно-рятувальному центрі швидкого реагування ДСНС м. Києва. Сьогодні вони разом працюють в Умані.

Ніндзя із тренеркою Ольгою Бібіковою
Ніндзя із тренеркою Ольгою Бібіковою

«Тренування і робота в реальних умовах відрізняються… Під завалами люди, довкола тебе плачуть їхні родичі. Робочі підходи будуть довшими і далеко не завжди успішними», – розповіла Пешко у коментарі «Українській правді».

Коментатори під фото відзначили, яку важливу роль відіграють собаки-рятівники в жахливих реаліях. 

Нагадаємо, за останніми даними, кількість жертв внаслідок російської ракетної атаки по Умані сягнула 23 осіб. Станом на 19:00 рятувальники дістали з-під завалів тіло ще однієї дитини.

Російські війська сьогодні вночі, 28 квітня, завдали ракетного удару по Умані Черкаської області. У будинку, куди влучили ворожа ракета, практично знищений перший під’їзд. У ньому проживало 109 осіб, було 46 квартир, 27 з яких повністю знищено. Наразі пошуково-рятувальні роботи тривають.

Як повідомлялося, 28 квітня близько 4 години ранку російські окупанти випустили по Україні 23 ракети.

Читайте також: Ракетний удар по Умані. Фото та відео з місця влучання

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: