Приваблює туристів з усього світу. На полях Анталії можна побачити незвичайне явище (фото)

Приваблює туристів з усього світу. На полях Анталії можна побачити незвичайне явище (фото)
Власники крамниць спеціально розкладають дорогі килими на полях
фото: Star

На деяких полях у Анталії замість пшениці «дозрівають» килими 

Незвичайну картину цими днями можна спостерігати з висоти пташиного польоту у районі Дошемеалти південної турецької провінції Анталія. Про це пише місцеве виlання Star.

Тисячі килимів ручної роботи розкинулися на безкраїх полях, утворивши фантастичну якраву картину. Річ у тому, що згідно із давньою турецькою традицією, власники килимових магазинів вдаються до такої «оригінальної процедури», щоб очистити килими від невидимих ​​паразитів та мікробів завдяки палючому сонцю Анталії.

Крім того, як розповідають поціновувачі килимів, сонце надає тканинам унікального природного пастельного кольору, який неможливо зробити вручну.

За повідомленням місцевої влади, цьогоріч власники уже завезли на поля 15 тисяч килимів, і розклали їх на 60 гектарах землі. 

До того ж ці «гламурні поля» приваблюють туристів та фотографів з усього світу. Цікаво, що за повідомленням місцевої влади, на кожному із полів день і ніч чатує озброєна охорона, оскільки вартість деяких килимових екземлярів сягає від однієї до сотень тисяч євро.  Найбільшими поціновувачами турецьких килимів речної роботи є покупці із США, Франція та Німеччина.

Турецькі килими вирізняються яскравою палітрою фарб. Загалом переважають жовті та сині кольори. На класичних турецьких килимах поширені геометричні візерунки, квіткові орнаменти, ісламська символіка.

Як правило, турецькі килими виготовляються виключно з натуральних матеріалів, таких як шовк, овеча вовна та бавовна і ткуться подвійним турецьким вузлом, і такі килими можуть прослужити 100-150 років.

Читайте також: Туреччина відреагувала на чергові погрози Росії щодо зернової угоди

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: