«Зуби дракона» і протитанкові рови: на Одещині активно зводять фортифікації

«Зуби дракона» і протитанкові рови: на Одещині активно зводять фортифікації
Оборонні фортифікації на території Одеської області
фото: Олег Кіпер / Telegram

«Наша готовність протидіяти ворогу, як і системний підхід до будівництва фортифікаційних споруд – потужний стримуючий фактор для агресора», – заявив голова Одеської ОДА

В Одеській області триває будівництво фортифікаційних споруд для захисту від агресивних дій Росії. Про це повідомив голова Одеської ОДА Олег Кіпер.

«Активно будуємо фортифікаційні споруди, встановлюємо загороджувальні рубежі – «зуби драконів», протитанкові рови та інші невибухові загородження», – йдеться у повідомленні.

«Зуби дракона» і протитанкові рови: на Одещині активно зводять фортифікації фото 1

Олег Кіпер зазначив, що на будівництві залучено близько 150 осіб та 80 одиниць техніки. «Наша готовність протидіяти ворогу, як і системний підхід до будівництва фортифікаційних споруд – потужний стримуючий фактор для агресора», – додав голова Одеської ОДА.

Раніше ЗСУ пояснили, чому 2023 року не будували фортифікації. Проте деякі комплекси захисних споруд на випадок наступу ворога вже збудовані, у деяких несуть чергування піхотні підрозділи.

Раніше повідомлялося, що частину земель Чорнобильського заповідника біля кордону буде передана прикордонникам – там облаштують оборонні укріплення.

Читайте також: Уряд виділив рекордну суму на фортифікаційні споруди: де їх збудують

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: