Звільнений Дмитро Вовк розказав про свої досягнення на посаді голови НКРЕКП

Звільнений Дмитро Вовк розказав про свої досягнення на посаді голови НКРЕКП

Передусім, за словами Вовка, досягненням є забезпечення прозорості роботи НКРЕКП

Колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк в інтерв’ю «Главкому» розповів про найважливіші свої досягнення на посаді протягом трьох років.

«По-перше, це забезпечення прозорості роботи Комісії. По-друге, це реалізація закону про НКРЕКП в частині фінансової та операційної незалежності. Дуже тривалий час обіцяли ринкові адекватні зарплати в регуляторі, але саме нам це вдалося реалізувати. Прикро, але профільний енергетичний комітет (парламентський Комітет паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки – «Главком») не дуже цьому сприяв. Нам вдалося це зробити після того, як я неодноразово сходив на бюджетний комітет Верховної Ради і довів депутатам: якщо вони проголосували за норми фінансової незалежності, тоді мають їх імплементувати та допомагати нам», - сказав Вовк.

Також, як зауважив він, ще одним досягненням є рішення щодо первинних енергоресурсів. 

«В 2015 році ми розпочали зміни в сфері природного газу, коли це було однією з умов співробітництва з МВФ. У подальшому – щодо енергетичного вугілля. Наступне досягнення – впровадження всього законодавства на ринку природного газу, розробка вторинного законодавства. Також було напрацьовано всю нормативну  базу для  нової моделі ринку електроенергії», - заявив колишній голова НКРЕКП.

Він додав, що налагодження роботи Комісії зі споживачами є останнім важливим досягненням.

«Ми запустили багато сервісів на сайті - облік споживання, кол-центри, це й типові відповіді-запитання, компенсація споживачам за недоотримання гарантованих стандартів якості. Раніше, варто додатково відмітити, була певна тиша, тобто, була відсутня інформація про перевірки ліцензіатів Національною Комісією, а зараз все це стало прозорим. На сайті публікуються всі результати перевірок, а  наша ефективність щодо аудиту, моніторингу в роботі з ліцензіатами значно зросла – це відображається і у сумах штрафів, і у сумах вилучення з тарифів», - повідомив Вовк.

Читайте також перше інтерв’ю нового голови НКРЕКП: Оксана Кривенко: Я сама можу кран поміняти, сантехніку відремонтувати, замок врізати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: