ЗСУ просуваються під Бахмутом та атакують ворожі позиції – ISW

ЗСУ просуваються під Бахмутом та атакують ворожі позиції – ISW
Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії
фото з відкритих джерел

Українські війська продовжували контрнаступальні операції, тоді як росіяни атакують біля Куп'янська

Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії, в тому числі українські бійці просунулись під Бахмутом та атакували ворожі позиції на кордоні Запорізької та Донецької областей. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). 

Російські війська здобули перемоги в районі Куп’янська та продовжили наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна 19 червня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 червня, показують, що російські війська просунулися до північної частини Вільшани (приблизно 15 км на північний схід від Куп’янська) у невстановлений день.

У Генштабі України додатково повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського (15 км на північний захід від Сватового), Ямполівки (17 км на захід від Кремінної), Торського (14 км на захід від Кремінної), на захід від Діброви (5 км на південний захід від Кремінної), Григорівки (10 км на південь від Кремінної), та Спірного (25 км на південь від Кремінної).

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що російські війська ведуть активні наступальні дії на лінії Куп’янськ-Лиман, намагаючись повернути ініціативу.

Українські війська продовжували контрнаступальні операції, тоді як російські війська здійснили обмежені наземні атаки поблизу Бахмута 19 червня. Російське джерело стверджувало, що українські війська просунулися поблизу Краснополівки (12 км на північний схід від Бахмута) і здійснили додаткові атаки поблизу Берхівки (6 км на північ від Бахмута), Ягідного (на північ від Бахмута), Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута), Курдюмівки (14 км на південний захід від Бахмута), Озарянівки (13 км на південь від Бахмута).

Маляр заявила, що останній тиждень українські війська продовжували наступ на флангах до Бахмута. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили обмежені наступальні дії росіян поблизу Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута).

Російські та українські війська здійснили обмежені атаки на лінії Авдіївка-Донецьк і досягли незначних успіхів станом на 19 червня.

Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Красногорівки (8 км на північ від Авдіївки), Мар’їнки (безпосередньо на південний захід від Донецька), Побєди та Новомихайлівки (приблизно 30 км на південний захід від Донецька).

На геолокаційних кадрах, опублікованих 18 червня, видно, як російські війська використовують танк Т-54 або Т-55 як бортовий саморобний вибуховий пристрій (ВБІП) поблизу Побєди, але українські сили знищили танк до того, як він досяг українських позицій. Російські війська раніше використовували старіші машини, такі як VBIED.

Українські сили здійснили обмежені наземні атаки вздовж адміністративного кордону між західною Донецькою та східною Запорізькою областями 19 червня. Міноборони Росії заявило, що підрозділи 40-ї окремої морської піхотної бригади Тихоокеанського флоту відбили українську контратаку біля Новодонецького (10 км на південний схід від Великої Новосілки).

Українські сили здійснили обмежені наземні атаки на заході Запорізької області 19 червня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 червня, показують, що українські сили звільнили П’ятихатки (23 км на південний захід від Оріхова).

Російські військові блогери запевнили, що тривають бої поблизу Новоданилівки (6 км на південь від Оріхова) та Роботиного (15 км на південь від Оріхова).

Російські джерела стверджують, що українські війська завдали ракетного удару по тилу Росії в окупованій Донецькій області. Російські джерела заявили, що українські сили завдали удару HIMARS по Волновасі (54 км на південний захід від Великої Новосілки).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Яскраві події будуть швидшими, ніж можна очікувати
Наступ України. ЗСУ діють навіть краще, ніж можна було очікувати
Російська армія суттєво вдосконалила свої підходи до ведення війни
Вони вже не такі тупі. Чому навчилася російська армія за останній рік Агресор
У 2014-2015 роках Юліан Матвійчук служив в АТО, а в перший день повномасштабного вторгнення пішов на фронт
Від поранень, отриманих на фронті, помер депутат Полтавської міськради Юліан Матвійчук
Україна планувала контрнаступ протягом декількох місяців
Україна готова розпочати довгоочікуваний контрнаступ – Данілов
ЗСУ вдалось ліквідувати 54 окупантів та поранити 84 осіб
Окупанти знизили активність на Бахмутському напрямку: ЗСУ назвали причину
У сходинкових прольотах багатоповерхівок повилітало скло
Нічна атака «Шахедів»: у Житомирі пошкоджено майже 30 будинків
Підрив ГЕС призведе до надзвичайних гуманітарних та екологічних наслідків
«Одна із найбільших дамб, яку будь-коли руйнували під час війни»: вчений США розповів про наслідки
Мерія Енергодара радить за будь-якої можливості залишити місто і територію навколо
Ситуація на ЗАЕС може вийти з-під контролю: влада Енергодара терміново звернулася до містян
В Олешках евакуювали не всіх жителів із затоплених будинків
В окупованих Олешках люди чекають порятунку на дахах, доки росіяни мародерять
Дата публікації новини: