Зник свідок у справі про вбивство адвоката Грабовського

Зник свідок у справі про вбивство адвоката Грабовського
Юрій Грабовський

Поліція відкрила провадження за статтею Кримінального кодексу України про умисне вбивство

Національна поліція України почала розслідування у зв'язку зі зникненням свідка у кримінальній справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського Сергія Федосенка. Про це повідомила колега Грабовського і Федосенка адвокат Оксана Соколовська.

За її словами, провадження відкрито за статтею Кримінального кодексу України про умисне вбивство.

«Дані про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.1 ст.115 (КК – Ред.) - умисне вбивство», - розповіла Соколовская в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами адвоката, вона заявила про зникнення свого колишнього помічника Федосенка в кінці жовтня цього року і нагадала, що він був останнім, хто бачив Грабовського в його офісі в Києві. Свідок стверджував, що в офіс адвокат прийшов з невідомим чоловіком.

Нагадаємо, 25 березня 2016 року з'явилася інформація про зникнення Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова в київському суді. В цей же день заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Грабовський був убитий насильницьким шляхом з дострілюванням з вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області був затриманий підозрюваний в причетності до вбивства; він вказав на місце вбивства і поховання тіла адвоката.
Після вбивства Грабовського Соколовська, яка захищала інтереси іншого російського військовослужбовця Євгена Єрофєєва, була взята під цілодобову охорону співробітниками Служби безпеки України.

В кінці липня головний військовий прокурор повідомив, що вбивство адвоката розкрито.
25 травня відбулася процедура обміну утримуваної в РФ народного депутата Надії Савченко на засуджених на Україні росіян Єрофеева та Александрова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: