«Захиснику Новоросії» дали 11 років тюрми в Україні

«Захиснику Новоросії» дали 11 років тюрми в Україні
Сепаратист «Донецької народної республіки»

Суд заочно ув’язнив бойовика «ДНР» за вбивство військовослужбовців у зоні АТО

Шевченківський районний суд Чернівців визнав винним керівника незаконних збройних формувань «Донецької народної республіки», громадянина України Сергія Каменєва у вчиненні злочину за ст. 258-3 ч.1 КК України і призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це стало відомо «Главкому» з вироку суду від 7 грудня.

З 2014 року Каменєв керує 11 Дунайсько-Єнакіївським мотострілковим полком 1 армійського корпусу народного ополчення «ДНР» (колишня «бригада Восток»). До цього незаконного збройного формування ввійшли громадяни України, Російської Федерації та іноземці з метою нападу на адміністративні будівлі української влади, військові частини та організацію блокпостів на шляхах сполучення Донецька та області.

417x468Сергій Каменєв. Фото з відкритих джерел

В подальшому «бригада Восток» брала участь у бойових зіткненнях в районі Донецького аеропорту, н.п. Горлівка, Пантелеймонівка, Спартак, Ясинувата, Піски Донецької області, що призвело до загибелі мирного населення, військовослужбовців Збройних Сил України, добровольчих формувань та правоохоронних органів України.

Влітку 2014 року Каменєв брав участь у боях між українською армією та терористичними угрупуванням, в складі 11 ОМСП під Савур Могилою Шахтарського району Донецької області, під час яких загинули військові Збройних Сил України (близько 20-ти загиблих).

Проти обвинуваченого Каменєва суд здійснював спеціальне судове провадження, оскільки той перебуває на тимчасово окупованій території. Таким чином, термін його відбування покарання буде рахуватися з моменту затримання.

За даними сайту «Миротворець», бойовик Каменєв нагороджений орденом Маргелова «ДНР»  і медаллю «Захисник Новоросії».

Як повідомляв «Главком», Артемівський міськрайонний суд Донецької області ув'язнив громадянина Росії на 15 років за вбивство українських військових у зоні АТО у грудні 2014 року.

Читайте також: Російського танкіста, засудженого в Україні до 15 років, їхати на Донбас воювати загітував батюшка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: