Загинув син Геннадія Корбана. Все, що відомо про трагедію (оновлюється)

Загинув син Геннадія Корбана. Все, що відомо про трагедію (оновлюється)
Машину Корбана-молодшого виявили у річці Мокра Сура. У ній були тіла двох підлітків
Фото: detective.info

Свої співчуття Геннадію Корбану висловили Мигісян, Бужанський та Шкіряк

У вівторок, 5 січня, внаслідок ДТП загинув син політика та бізнесмена Геннадія Корбана. За даними ЗМІ, Лев Корбан зірвався у річку на позашляховику-баггі та не зміг вибратися, адже був пристебнутий. Разом з ним загинула його однокласниця. 

Станом на 16: 00 6 січня немає даних щодо офіційного впізнання тіл загиблих. Геннадій Корбан ситуацію поки ніяк не коментував.

Водночас у соціальній мережі висловлюють співчуття сестрі політика – Вікторії. Вона відреагувала на один із коментарів, написавши коротке «дякую».

Де cталася трагедія 

Як передає «Днепр оперативный», все сталося 5 січня біля села Новоолександрівка, що за кілька кілометрів від Дніпра.

Хлопець приїхав у гості до однокласниці та поїхав з нею кататися на баггі – невеликому відкритому позашляховику. Молоді люди довго не поверталися, і матір дівчини звернулася до поліції. Незабаром машину виявили у річці Мокра Сура. У ній були тіла обох підлітків.

За попередніми даними, вони хотіли заїхати на міст, але не впоралися з керуванням і впали у річку. Баггі перекинувся, і молоді люди потонули, хоча глибина там невелика – підлітки були пристебнуті і, схоже, не змогли вибратися.

Фото та відео з місця події 

Dетектив-Info публікує фото, ймовірно, з місця загибелі 16-річного сина Геннадія Корбана. Також у мережі з'явилося відео, на якому рятувальники оглядають затонулий багі. Видання також називає ім'я дівчини, яка загинула, – це Юлія Васик.

Видання «Днепр оперативный» оприлюднило відео з місця пригоди.

Що каже поліція 

 «Інтерфакс-Україна» з посиланням на поліцію повідомило, що правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за фактом загибелі сина Геннадія Корбана Льва. 

Водночас у пресслужбі поліції Дніпропетровської області повідомили, що поліціянти встановлюють обставини загибелі двох підлітків поблизу с. Новоолександрівка Дніпровського району. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Прізвища дітей не розголошуються. 

«Вчора ввечері поліцейські виявили баггі та тіла двох підлітків у річці Мокра Сура. Проводиться розслідування в межах кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України. Призначені експертизи для встановлення всіх обставин трагедії», – йдеться в повідомленні.

Вдень 6 січня «Українські новини» повідомили, що причиною смерті Корбана-молодшого став нещасний випадок. Про це виданню розповіло джерело в правоохоронних органах. Всі обставини події будуть відомі після проведення експертиз.

Увечері 6 січня видання «Букви» з посиланням на поліцію повідомило, що встановлення причин аварії займе кілька днів.

Реакція політиків та соцмереж

Відомі політики та громадські діячі вже відреагували в соціальних мережах на смерть Лева Корбана. 

Свої співчуття батьку хлопця висловив народний депутат Юрій Мигісян, також до нього долучився Максим Бужанський.

А ще на трагедію відгукнувся радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. «Найщиріші співчуття усій вашій родині. Сил і терпіння вам, друже», – написав він на своїй сторінці в мережі Facebook. 

Відреагував на трагічну смерть сина Корбана народний депутат України VIII скликання Ігор Мосійчук. Колишній Генеральний прокурор та український політик Юрій Луценко написав у Facebook так: «Непоправне горе. Щирі співчуття».

Директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд також відреагував на смерть двох дітей. Журналістка Наталія Влащенко також вражена тим, що сталося. Вона побажала моральних сил батьку загиблого. 

У середу, 6 січня, свої щирі співчуття Геннадію Корбану висловила єврейська спільнота Дніпра. 

Хто такий Геннадій Корбан 

Геннадій Корбан – бізнесмен з Дніпра, був заступником голови Дніпропетровської ОДА, коли її очолював його експартнер по бізнесу Ігор Коломойський у 2014-2015 роках. Короткий час очолював партію «Укроп».

Пізніше його затримали та звинуватили у створенні злочинного угрупування, розкраданні майна та викраденні людини.

Спочатку він перебував під домашнім арештом у Дніпрі, а потім Дніпровський суд Києва помістив його у СІЗО Києва.

Згодом він отримав умовний строк, але потім з нього зняли всі обвинувачення. Якийсь час Геннадій Корбан жив за межами України, але наприкінці 2017 року повернувся.

Із того часу політичною діяльністю не займається, утім періодично дає інтерв'ю, у яких розповідає про події 2014-2015 років та свої відносини з Ігорем Коломойським, з яким розірвав спільний бізнес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: