Vodafone досі не працює на окупованих територіях Донбасу

Vodafone досі не працює на окупованих територіях Донбасу

Найбільш вірогідною причиною відсутності зв'язку в Донецькій області є відсутність електроживлення, - повідомили у компанії

На окупованій території Донецької області мережа мобільного оператора Vodafone як і раніше не працює.

Про це повідомляє сайт оператора.

«Станом на 22.01.2018 ситуація залишається без змін. Хоча основний канал зв'язку відновлений, робота мережі не поновилася. Найбільш вірогідною причиною відсутності зв'язку в Донецькій області є відсутність електроживлення. З боку Vodafone Україна перешкод для відновлення працездатності мережі немає»,  - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє джерело, так зване «міністерство зв'язку» «ДНР» звернулося до компанії Vodafone з проханням посприяти у відновленні роботи українського мобільного оператора «МТС-Україна» на окупованій території.

«Враховуючи той факт, що Vodafone закрив доступ технічному персоналу колишньому «МТС-Україна» до свого обладнання, а також у зв'язку з тим, що ці спеціалісти, які залишилися, не в змозі вирішувати складні комутаційні завдання, просимо компанію Vodafone направити персонал для аудиту технічного стану і запуску мережі на території «ДНР», - йдеться в заяві.

Сигнал українського стільникового оператора МТС зник на території самопроголошеної «ДНР» 11 січня. Причиною відключення стало пошкодження кабелю, що йде у напрямку прифронтової Оленівки. Зараз у «ДНР» діє тільки оператор мобільного зв'язку «Фенікс».

Жителі буквально кинулися купувати стартові пакети оператора, що викликало перебої всередині мережі. Для поліпшення зв'язку спеціалісти «ДНР» напередодні вивели в ефір 30 базових станцій, які належали раніше оператору Lifecell і були «відтиснуті» у власника.

Сепаратисти радять жителям окупованих територій відновлювати стаціонарні телефони.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: