Виплати переселенцям: як отримати допомогу від Червоного Хреста

Виплати переселенцям: як отримати допомогу від Червоного Хреста
У Києві переселенці також можуть отримати сертифікати на покупки від Червоного Хреста
фото: Червоний Хрест Україна

Програма передбачає виплату 2500 грн на одну особу

В Україні діє програма виплат для вимушених переселенців, яка була запущена за участі Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України.

Фінансова допомога в межах програми складає 2500 грн на особу. Допомогу можуть отримати всі вимушені переселенці, які змушені були покинути місця постійного проживання через повномасштабну війну Росії проти України. Виплати будуть здійснюватися на основі наявних відомостей інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб.

Як отримати виплати від Червоного Хреста

Для отримання виплат не потрібно подавати жодних заяв. Перевага надається вимушено переміщеним особами (ВПО) з окупованих територій та зон бойових дій. Місія Червоного Хреста спільно з Мінсоцполітики сама визначає, кому надавати допомогу, на основі відомостей з Єдиної інформаційної бази про внутрішньо переміщених осіб та з інформаційної платформи «єДопомога».
В уряді розраховують, що за цією програмою виплати отримають майже 1 млн осіб.

Додамо, що наразі працює урядова програма підтримки для переселенців, яка передбачає виплати по 2 тис. грн на кожного дорослого та по 3 тис. грн на кожну дитину. Також в Україні діють програми від ООН, які передбачають виплати по 2200 грн на кожну особу.

Як ще Червоний Хрест допомагає українцям

Найуразливіші категорії населення з числа внутрішньо переміщених осіб, що зареєструвалися у Києві після 24 лютого 2022 року, мають можливість отримати сертифікат на 500 грн на покупки в мережі «Сільпо». Цими ваучерами можна розрахуватися в мережі супермаркетів по всій території України.

Як отримати ваучери на 500 грн у Києві

Отримати сертифікат на 500 грн можуть такі особи з числа переселенців:

  • особи з інвалідністю І групи;
  • сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;
  • сім’ї, які мають троє і більше дітей віком до 16 років;
  • сім’ї, які мають на утриманні та вихованні дитину сироту віком до 16 років.

Люди з інвалідністю (інвалід І групи) отримають 3 сертифікати по 500 грн (1500 грн), сім’ї вказані з переліку категорій отримувачів отримують 9 сертифікатів по 500 грн (4500 грн).

Де отримати можна отримати сертифікати

Київська міська організація Червоного Хреста організувала видачу допомоги на правому березі столиці (особи, зареєстровані в Шевченківському, Печерському, Подільському, Голосіївському, Оболонському, Солом’янському та Святошинському районах) можуть отримати сертифікати кожної середи та п’ятниці за адресою: вул. Володимирська, 51 Б (Vcentri Hub) поряд метро Театральна. На лівому березі — щовівторка за адресою: вул. Миропільська, 19, поряд метро Чернігівська.

Час видачі: з 10:00 до 16:00 в порядку живої черги. Телефон інформаційного центру — 0 800 332 656.

Які документи потрібно мати

Для отримання сертифікатів на 500 гривень особи, які мають право на таку допомогу, повинні мати при собі наступні документи:

  • особи з інвалідністю І групи: паспорт, ідентифікаційний код, довідку про статус переміщеної особи, довідку про призначення групи інвалідності;
  • сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років: паспорт, довідка переміщеної особи, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, довідку про призначення групи інвалідності;
  • сім’ї, які мають троє і більше дітей віком до 16 років: паспорт, довідки переміщеної особи, ідентифікаційний код, свідоцтва про народження дітей;
  • сім’ї, які мають на утриманні та вихованні дитину сироту віком до 16 років: паспорт; довідку переміщеної особи; ідентифікаційний код; свідоцтво про народження дитини; розпорядження про опікунство.

Нагадаємо, фонд ЮНІСЕФ разом з Мінсоцполітики розпочали програму грошової допомоги для родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Також уряд збільшив розмір тимчасової державної допомоги для дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце їх проживання не відоме.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: