Відомий український актор і ще 300 українців застрягли на Шрі-Ланці

Відомий український актор і ще 300 українців застрягли на Шрі-Ланці
Актор Юрій Кляцкін з дружиною застрягли на острові Шрі-Ланка

На острові Шрі-Ланка оголошено комендантську годину через коронавірус

Понад 300 українців застрягли на Шрі-Ланці. На острові оголошено комендантську годину, магазини й аптеки не працюють. 

Про це в інтерв'ю для APnews розповів актор Юрій Кляцкін.

Юрій Кляцкін 10 березня разом з дружиною Євою вирушили у відпустку на острів Шрі-Ланки.

«10 числа (березня - ред.) ми прилетіли на Шрі-Ланку, де хотіли провести два тижні відпустки. І ось посеред цієї відпустки ми дізнаємося, коли залишилося всього 2 дні, що нам потрібно терміново повертатися в Україну. На момент, коли ми про це дізналися, на Шрі-Ланці було нуль заражених, а в Україні всього три», - розповів він.

За його словами, квитки назад обміняти їм не вдалося.

«Ми занадто пізно почали дзвонити й намагатися поміняти квитки. Тоді вже було неможливо додзвонитися (в авіакомпанію - ред.). Тому що дуже багато людей кинулися. Почали формуватися ініціативні групи «Українці на Шрі-Ланці». Зараз у цій групі 900 осіб складається. Багато хто вже дісталися додому і покидають цю групу, - розповідає Юрій. Зараз, за попередньою оцінкою, на острові залишається щонайменше 300 людей, які не змогли скористатися спецрейсами. Не евакуаційними, а спецрейсами, по 500 євро з людини. Держава надсилає нам літаки за ціною туди й назад, тобто це ми оплачуємо», - розказує подружжя.

Компанія, в якій подружня пара купувала квитки назад в Україну ще перед поїздкою, досі не виходить на зв'язок, а ціни квитків на запропоновані рейси - завищені у 2 рази.

«Катар (Qatar Airways - ред.) не виходить на зв'язок, офіс в Україні також закритий, додзвонитися ми до них теж не можемо. І виходить, нам залишили єдину можливість, без вибору, сісти на комерційний рейс, де квиток у 2 рази дорожче. Тобто, 2 квитки, це тисячу євро на нашу сім'ю. Тут за тисячу євро можна прожити 3 місяці, з їжею і харчуванням. Ситуація полягає в наступному, що всі хто тут залишилися, ми всі в невідомості. І плюс, у нас тут зробили комендантські 3 дні. Тут абсолютно закриті всі магазини, абсолютно всі аптеки, абсолютно все, взагалі нічого не працює. З будинку виходити не можна, залишати територію готелю теж не можна. І раз в 3 дні дозволяють відкритися магазинам, людям вийти, закупитися продуктами, медикаментами, знову повернутися в готель, і знову три дні тут суворий карантин. Сьогодні поліція перестала навіть до океану пускати. Хоча це вважається територія готелю», - додав Юрій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: