Велика пожежа на Житомирщині: на площі близько трьох тисяч гектарів досі тліє трава

Велика пожежа на Житомирщині: на площі близько трьох тисяч гектарів досі тліє трава
Вогонь на Житомирщині завдав великої шкоди природі 

Рятувальники кілька днів поспіль намагаються приборкати вогонь в лісництвах на Житомирщині

У Житомирській області рятувальники ДСНС надають допомогу лісівникам у гасінні осередків тління трав'яного настилу та пеньків у двох лісництвах, яке спостерігається на території площею близько 3 тисячі гектарів.

Про це повідомляє ДСНС.

«Станом на 7 год. 18 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу та пеньків, відкритих осередків горіння не спостерігається», - зазначили в ДСНС.

За їх даними, на території Виступовицького лісництва поблизу с. Рудня та с. Виступовичі площа пожежі становить близько 2 тис. га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

На території Бережестського лісництва поблизу с. Бережесть площа пожежі становить близько 700 га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

До гасіння залучено 655 чол. та 108 од. техніки, з них від ДСНС 125 чол. о/с та 31 од. техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими здійснено 6 скидів (48 тон води).

Нагадаємо, що на Житомирщині розпочато кримінальне провадження за фактом пожеж в Овруцькому районі.

Національне космічне агентство України показало супутниковий знімок лісових пожеж в Житомирській області та в Чорнобильській зоні відчуження.

Як повідомлялось, у Житомирській області 16 квітня у результаті загоряння сухої трави вогонь пошкодив вісім будинків селища Новосілка.

Також нагадаємо, що сьогодні вранці у Чорнобильській зоні досі тліє трава. Пожежники гасять кілька осередків.

Нагадаємо, у вівторок вранці, 14 квітня, столицю затягнула димова хмара з Чорнобильської зони. Кияни скаржаться, що відчувають їдкий запах навіть у квартирах із зачиненими вікнами.

У Києві, станом на 09:20 18 квітня, рівень забруднення повітря погіршився. Дихати повітрям у Києві небезпечно для життя.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: