Вчені виявили зв’язок між пульсом та смертністю від Covid-19

Вчені виявили зв’язок між пульсом та смертністю від Covid-19
Імовірність смерті можна вважати підвищеною, якщо швидкість пульсової хвилі перевищує 13 метрів на секунду
фото з відкритих джерел

Збільшення швидкості пульсової хвилі на 1 метр на секунду може підвищити ймовірність смерті пацієнта на 14 відсотків

Висока швидкість поширення артеріями пульсової хвилі у пацієнтів з Covid-19 може свідчити про вищий ризик летального результату. Відповідний висновок про зв'язок пульсу та смертності зробили вчені з Великобританії та Італії, передає видання «Известия».

Згідно з даними британських та італійських дослідників, імовірність смерті можна вважати підвищеною, якщо швидкість даної хвилі перевищує 13 метрів на секунду. Відзначається, що показник в нормі для молодих і людей середнього віку становить 5,5-8 метрів на секунду.

Крім цього, вчені виявили, що в інфікованих коронавірусом швидкість пульсової хвилі в середньому на 1,89 метра на секунду вище, ніж у інших. Вони також відзначають, що у загиблих від захворювання швидкість хвилі була вище на 1,89 метра на секунду, ніж у тих, хто вижив. При цьому збільшення швидкості пульсової хвилі на 1 метр на секунду може підвищити ймовірність смерті пацієнта на 14 відсотків, пояснили дослідники.

Раніше лікар клінічної лабораторної діагностики медичної лабораторії Labquest Анна Сафонова розповіла, що останнім часом її практики вона спостерігала у пацієнтів не тільки SARS-CoV-2, а й інші віруси, здатні викликати пневмонію. За її словами, до цих інфекцій слід ставитися серйозно, оскільки вони провокують важкий перебіг хвороби.

До слова, американські та швейцарські дослідники створили реплікони коронавірусу, які ідентичні вірусу, але вони незаразні.

Нагадаємо, сьогодні, 18 жовтня, посилюються карантинні обмеження в Запорізькій, Одеській, Донецькій і Дніпропетровській областях. Регіони увійшли в «червону» зону епідемічної небезпеки поширення Covid-19.

Зверніть увагу, психотерапевтка назвала симптоми депресії після Covid-19.

Крім того, директорка херсонської лікарні розповіла, хто з Covid-хворих потрапляє реанімації. У лікарні серед пацієнтів у важкому стані немає жодного вакцинованого проти коронавірусу.

Медики з різних лікарень України розповіли, що наразі реанімації забиті невакцинованими пацієнтами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: