В УПЦ МП визнали: про анексію Київської митрополії Москвою в церкві мало хто знав

В УПЦ МП визнали: про анексію Київської митрополії Москвою в церкві мало хто знав

«Я радий дуже, що греки розкопали ту правду, що зберігали з 1686 року до сьогодні», - Софроній

Митрополит Черкаський і Канівський Української православної церкви Московського патріархату Софроній прокоментував в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому» останні рішення Константинополя щодо українського православ’я та заяву про те, що перехід Київської митрополії до Москви був не законний.

Митрополит висловив радість від того, що «греки розкопали ту правду, що зберігали з 1686 року до сьогодні». «Вони не відкривали її, але вони знали цю правду. Але ж цієї правди знають лише 20%, а 80% про неї не знають, навіть священики, тому об’єднатися буде важко», - вважає єпископ Московської церкви в Україні.

Хоча, на думку Софронія, якщо кожен священик поставить собі запитання, навіщо йому Москва, то можливо зрозуміє, що доброго для України там не було «А що доброго там було для нас? Подивись на життя людей», - радить єпископ Софроній.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно.  Найближчим часом має бути скликаний архієрейський Собор для об'єднання трьох українських православних церков. Нова помісна церква отримає автокефалію від Вселенського патріарха.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: