В СБУ заявили, що не забороняли Вишинському в'їзд до України

В СБУ заявили, що не забороняли Вишинському в'їзд до України
Кирило Вишинський
Фото: ВВС

Питання щодо заборони в’їзду в Україну запитуваній особі не розглядалося

У Службі безпеки України заявили, що не забороняли керівнику «РИА Новости Украина« Кирилу Вишинському в'їзд на територію української держави.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ на запит УНН.

«Відповідно до статті 1 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в’їзд в Україну. Враховуючи викладене, питання щодо заборони в’їзду в Україну запитуваній особі не розглядалося», – зазначили у спецслужбі.

Нагадаємо, раніше Кирило Вишинський, який повернувся до Росії в рамках обміну утримуваними особами між Москвою і Києвом, заявив, що повернеться в Україну, щоб довести свою невинуватість, як тільки буде зрозуміла дата суду в Києві. 

Як повідомлялось, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Вишинський дав згоду на добровільну участь у процесі взаємного звільнення утримуваних в РФ і Україні осіб і на готовність до переміщення за межі України і 7 вересня прилетів в РФ разом з іншими особами за списком.

Президент Володимир Зеленський заявив, що другий етап обміну полоненими передбачає звільнення затриманих в Росії кримських татар.

Росія утримує на своїй території та в анексованому Криму ще 110 громадян України.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: