В Опоблоці розкрили таємницю: Студентський Майдан організував Янукович

В Опоблоці розкрили таємницю: Студентський Майдан організував Янукович

Шуфрич: Студенти і сцена були від влади

Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Шуфрич: Студентський Майдан поставили, щоб він глушив Майдан цієї трійки – Арсенія, Віталія і Олега

Народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич заявив, що Студентський Майдан 2013 року був політичною технологією Адміністрації президента, яка мала на меті відвернути суспільну увагу від тодішніх лідерів опозиції – Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока. Про це парламентар розказав в інтерв’ю «Главкому».

За його словами, окрім екс-президента Віктора Януковича, який утік з країни, за події 2013 – 2014 року мав би відповісти тодішній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов. Шуфрич вважає, що загострення ситуації через побиття студентів на Майдані Незалежності стало наслідком некомпетентності Арбузова та його оточення.

«Це все результати їхньої некомпетентності і всіх, кого вони привели. До речі, жодного студента побитого не знайшли. Обличчя на відео є, а студентів нема. Я їх шукав місяць, бо мені тоді довірили в Партії регіонів розібратися, що там сталося. Знайшов тільки одного студента-заочника 27 років, який написав заяву про те, що з ним щось трапилося на Майдані. І ще одну постраждалу студентку я побачив тільки через рік у програмі «Шустер LIVE», - сказав він, додавши, що це говорить про 100% вірогідність певної постановки.

Шуфрич не вірить у причетність Льовочкіна до побиття студентів, адже, за його словами, не в інтересах тодішнього глави офісу президента було послаблювати Януковича.

«Навіщо Льовочкіну було потрібне послаблення чи зміщення Януковича? Він же розумів, до чого це призведе. Я думаю, що це вигідно було тим, хто хотів скинути владу. А Захарченко мав зранку зробити заяву, показати відео, як цю ялинку встановлювали. Кому вона заважала? Нещодавно помітив, що нову ялинку встановлювали у ці самі дні – приблизно 29 листопада. Це нормальний процес, що за місяць починається підготовка до свят. Добре, якщо вже в нас сьогодні день одкровень – студентський Майдан був розробкою Банкової. Його поставили, щоб він глушив Майдан цієї трійки – Арсенія, Віталія і Олега. Студенти і сцена були від влади. Нібито вони теж вийшли вимагати євроінтеграцію, але без політиків. Як гадаєте, влада била б своїх студентів? Як ви розумієте, ні», - зауважив народний депутат.

На уточнююче запитання, хто тоді бив студентів, парламентар відповів так:

«Міліція била, це правда, хлопці зірвались. Але били тих, хто на міліцію напав і підпалював її. Захарченко, замість того, щоб розібратися й покарати винних, які перебільшили свої повноваження і заспокоїти суспільство, мовчав. І десь після обіду з’явився Азаров, який замість голови МВС спробував щось пояснити, не розуміючи, що треба пояснювати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: