В олімпійському Ріо чоловік, який представився віце-консулом РФ, вбив грабіжника

В олімпійському Ріо чоловік, який представився віце-консулом РФ, вбив грабіжника

Чоловік був атакований, коли застряг у пробці на автомобілі разом з дружиною і дочкою, проте в генконсульстві Росії в Ріо заперечують інформацію про участь в інциденті російського дипломата

У Ріо при спробі нападу чоловік, який представився віце-консулом РФ, вбив грабіжника. Про це повідомляє ВВС з посиланням на поліцію Бразилії.

«Як повідомляє бразильська поліція, російський віце-консул у Ріо-де-Жанейро відбив спробу збройного нападу на нього неподалік від Олімпійського парку. За даними поліції, в ході сутички з російським дипломатом один з грабіжників був убитий. У той же час в генконсульстві Росії в Ріо заперечують інформацію про участь російського дипломата в інциденті», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що поліція офіційно не називає імені віце-консула. Проте, за даними ЗМІ, його обов'язки виконує бразильський юрист по імені Маркос Сезар Ферес Брага.

«Цей бразильський громадянин не є співробітником дипломатичного відомства і не має ніякого відношення до російських закордонних установ. Всі російські дипломати, а також співробітники російських закордонних установ, розташованих в Ріо-де-Жанейро, живі, здорові і до цього відношення не мають. Не виключено, що людина, яка була залучена в даний інцидент, представилася співробітником генерального консульства», - сказав ТАСС генеральний консул Росії в Ріо-де-Жанейро Володимир Токмаков.

Повідомляється, що він був атакований, коли застряг у пробці на автомобілі разом з дружиною і дочкою. Їх спробували пограбувати двоє чоловіків на мотоциклі. За словами очевидців чоловік, який сидів на задньому сидінні, розбив бічне скло в машині і, погрожуючи револьвером, зажадав зняти і віддати йому годинник.

Чоловік спробував відбити напад, в результаті зав'язалася бійка, і, як кажуть поліцейські, нападник був застрелений своєю ж зброєю. За повідомленнями поліції, поранений грабіжник помер на місці.

Спільник нападника покинув місце події, ведеться його розшук, а генконсульство співпрацює з владою.

За повідомленнями бразильських ЗМІ, російський віце-консул є уродженцем Ріо-де-Жанейро і добре володіє японським бойовим мистецтвом джиу-джитсу.

Відзначається, що в Ріо-де-Жанейро часті напади на автомобілістів, які застрягли в пробці. Як правило, грабіжники діють у групах і пересуваються на мотоциклах.

Раніше МЗС закликав українців дотримуватися заходів особистої безпеки під час Олімпійських і Паралімпійських ігор в Бразилії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: