В Єгипті продовжили надзвичайний стан ще на три місяці

В Єгипті продовжили надзвичайний стан ще на три місяці
Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі

Стежити за виконанням рішення влади Єгипту буде армія

Надзвичайний стан в Єгипті продовжили ще на три місяці. Відповідне рішення прийняв президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі.

Про це повідомляє Eg24.

Наголошується, що рішення прийнято «у зв'язку із загрозами безпеці та здоров'ю громадян«. Документ опублікований в офіційній газеті.

Також продовжено режим комендантської години в ряді районів на півночі Синайського півострова.

«Надзвичайний стан оголошується на всій території Єгипту на три місяці з 1:00 (за місцевим часом) 28 квітня... після розгляду точки зору кабінету міністрів і зважаючи на небезпечність умов, пов'язаних зі здоров'ям громадян», - йдеться в указі.

Згідно з документом, виконувати його доручили не тільки поліції, але і збройним силам Єгипту, які «повинні робити все необхідне для протидії тероризму та його фінансування, стежити за збереженням приватного та громадського майна, захищати життя громадян».

Нагадаємо, США почали розслідування обставин появи і поширення коронавірусу у світі з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу Covid-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Також повідомлялося, що член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

У зв'язку з цим президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: