В Блоці Порошенка вважають, що ставлення до гей-параду – це лакмус

В Блоці Порошенка вважають, що ставлення до гей-параду – це лакмус
Главком

Ігор Гринів вважає - якщо молодь підтримує гей-парад більше, ніж це готове робити старше покоління, то це і є маркером нашої відмінності

Питання захисту прав ЛГБТ у сучасному світі стає лакмусом приналежності людини до традиційної чи до нової, сучаної системи цінностей. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» повідомив нинішній керівник фракції Блоку Петра Порошенка Ігор Гринів.

«Фактично відбувається боротьба між світоглядами. Один заснований на традиційній системі цінностей, інший – уже на новій системі, яка витворюється саме зараз, у ХХІ столітті. Це питання, яке раніше України не торкалося, однак в Америці вже було актуальним під час передвиборчих кампаній», - сказав політик.

«Наше покоління й нове – читають різні книжки. Ми, насправді, один одного не розуміємо. І коли молодь підтримує гей-парад більше, ніж це готове робити старше покоління, то це і є маркер нашої відмінності», - додав Гринів. 

Ще однією відмінністю молодого покоління від повереднього керівник БПП вважає виховання через специфічний «цифровий» потік. «Сьогодні настала «ера цифри» - більшість інформації, яку отримує нове покоління, не передається класичним потоком виховання. Через це втрачається вплив церкви, родинних цінностей, на яких було збудовано попереднє суспільство", - зазначив він.

Політик переконаний - нове покоління не знає історію щодо Петра І, не знає, хто такий Ленін. «Дуже показовим у цьому є ситуація Британії з її Brexit: перед британцями поставили питання щодо майбутнього розвитку країни, але фактично його обрало й визначило, так би мовити, покоління минулого», - говорить Гринів.

«Україна – одна з небагатьох націй, яка фактично не мала своєї держави до кінця ХХ століття, і ми вже сотні років намагаємось будувати нашу українську незалежну державу. Об’єктивно можна говорити про те, що прогнози щодо швидких реформ і високого потенціалу країни в цьому аспекті не справдилися. Причини, очевидно, не лише в тому, що ми «поганих людей» обираємо у владу, а й у тому, що наше суспільство живе в такій системі цінностей, яка не дозволяє робити великі зміни», - говорить політик.

Керівник БПП також зазначив, що раніше українці жили в суспільстві, де традиційна культура не мала альтернативи. Певний стереотип поведінки передавався від покоління до покоління. «Ідеться, у тому числі, і про корупцію. Є старий історичний анекдот: коли прийшли державні лісники до Петра І і попросили надбавки до зарплати, то він відповів: «Ни копейки не дать, ибо профессия сугубо воровская». Для мого покоління суть цього жарту була повністю зрозумілою – мовляв, так, це справедливо 1 по-чесному. Насправді ж, це не так», - підсумував Гринів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: