Українські вчені прогнозують «вибух» захворюваності на Covid-19

Українські вчені прогнозують «вибух» захворюваності на Covid-19
За прогнозами експертів наступного тижня медики будуть фіксувати щонайменше 1300 нових хворих за добу
Фото з відкритих джерел

Академіки НАН озвучили прогноз щодо поширення коронавірусу до кінця літа

Середня кількість добових виявлень коронавірусу в Україні почне зростати у найближчі тижні. Наступного тижня будуть фіксувати майже по 1300 випадків за добу. Про це повідомляє Національна академія наук України.

Згідно з прогнозними обчисленнями, в яких закладено поточну тенденцію до збільшення кількості нових виявлень, середня кількість нових випадків дорівнюватиме:

  • 1008 - протягом тижня 11–17 серпня
  • 1285 - протягом тижня 18–24 серпня

За даними вчених, зараз середня кількість нових випадків хвороби збільшилася до 839 осіб на день. За два тижні цей показник зріс на 44%.

Зазначимо, що за минулу добу в Україні діагностовано коронавірус у 1122 осіб. Днем раніше було виявлено менше 800 нових ковід-хворих.

До слова, вчені виявили у пацієнтів з довгостроковими порушеннями пам'яті, які виникають після коронавірусної інфекції, збої в життєдіяльності деяких типів Т-клітин, що грають важливу роль в придбаному імунній відповіді.

Також зазначимо, що китайська вакцина CoronaVac показала понад 83% ефективності.

На думку головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, Європа затягує з реєстрацією антиковідного препарату CoronaVac від китайського виробника Sinovac через негативне ставлення до виробника.

У Моршині, де дві третини населення щепили вакциною CoronaVac, другий місяць поспіль не зафіксовано жодного хворого на коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: