Українці все частіше обирають Німеччину і Польщу як країни для отримання освіти

Українці все частіше обирають Німеччину і Польщу як країни для отримання освіти

На сьогодні близько 10 тисяч наших співвітчизників навчаються у німецьких вузах

Посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю «Главкому» розповів, що українських студентів стає все більше у вищих навчальних закладах Німеччини та Польщі. І до останнього часу Німеччина перебувала на першому місці серед зарубіжних країн за кількістю українських студентів.

«Лише нещодавно Німеччину у цій сфері обігнала Польща. Загалом близько 10 тисяч наших співвітчизників навчаються у німецьких вузах. Спеціальності обирають дуже різні: і філологічна, і технічна, і медична освіта користуються інтересом. Вища освіта у ФРН порівняно з іншими державами є відносно недорогою, залежно від федеральної землі це в середньому 700 євро за семестр, тож, природно, що попит на таку освіту серед наших студентів невпинно зростає», - повідомив дипломат.

Мельник вважає, що це чудово, коли у молоді є можливість навчатися за кордоном, адже й сам він навчався у Швеції.

«Окрім університетської сфери цікаві шанси з’являються для українців і в царині професійно-технічної освіти. З огляду на демографічну ситуацію у Німеччині є величезна кількість незаповнених навчальних місць, які фінансуються спільно державою і ТПП. У країні дефіцит багатьох спеціалістів: від сантехніків до працівників готельного бізнесу. І наші молоді люди почали з нашою допомогою заповнювати ці ніші», - додав посол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: