Україна приєднається до міжнародних переговорів у сфері електронної торгівлі

Україна приєднається до міжнародних переговорів у сфері електронної торгівлі
Наразі через інтернет у світі продається все більше і більше товарів

Країни СОТ мають укласти угоду щодо цифрової торгівлі та встановити базові правила

Україна стала співавтором спільної заяви Світової організації торгівлі щодо необхідності врегулювання відносин з електронної комерції та повідомила, що візьме участь у відповідних переговорах.

Зазначається, що загалом до заяви приєдналось 76 країн-членів СОТ, на яких припадає 90% світової торгівлі. Зокрема, ці країни домовилися розпочати переговори про регулювання електронної комерції, а також започаткувати такі правила гри на цьому ринку, які б враховували інтереси мікропідприємств.

«Ми провели низку дуже плідних обговорень у рамках зустрічей на цьому тижні, і, зокрема, побачили реальний прогрес у переговорах у сфері електронної комерції. Це є ознакою сильної і дуже широкої спільної прихильності до глобальної торговельної системи. Це особливо важливо зараз, коли ми стикаємося із значними викликами», — повідомив генеральний директор СОТ Роберто Азаведо, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Зазначається, що наразі через інтернет у світі продається все більше і більше товарів. У 2018 році ринок електронної комерції у світі сягнув 25 трильйонів доларів.

25 січня стало відомо, що країни СОТ мають укласти угоду щодо цифрової торгівлі та встановити базові правила для зменшення транскордонних бар’єрів у торгівлі. З цією метою мають розпочати міжнародні переговори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: