У Вашингтоні розпочато розслідування у справі про педофілію у церкві

У Вашингтоні розпочато розслідування у справі про педофілію у церкві

Розслідування ініційовано після численних звинувачень в педофілії, висунутих на адресу католицького духівництва в США і по всьому світу

Генеральний прокурор Вашингтона Карл Расін оголосив про початок розслідування сексуальних злочинів, які, як стверджується, зробили католицькі священики місцевої єпархії.

Про це пише Washington Post.

Закон дозволяє прокурору подавати скарги проти некомерційних організацій і вимагати щодо них санкцій - аж до ліквідації, повідомляє видання. Расін нагадав, що закон вимагає від некомерційних організацій «працювати заради суспільного блага», а приховування сексуального насильства над дітьми «явно не в інтересах суспільства».

Розслідування ініційовано після численних звинувачень в педофілії, висунутих на адресу католицького духівництва  в США і по всьому світу. Скандал почався з публікації в серпні доповіді великого журі Пенсільванії. Згідно з документом, служителі католицької церкви більше 70 років тим чи іншим чином зґвалтували більше тисячі дітей.

Публікація доповіді стала причиною, через яку у жовтні архієпископ Вашингтона кардинал Дональд Вюрл пішов у відставку після 12 років служби. Його попередник Теодор Маккеррік, який займав посаду вашингтонського архієпископа до 2006 року, в червні був виключений з Колегії кардиналів через підозри в сексуальній нарузі над підлітком. Передбачається, що інцидент стався кілька десятиліть тому в Нью-Йорку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: