У Раді зареєстрували проект постанови про єдину церкву

У Раді зареєстрували проект постанови про єдину церкву

Депутати завтра розглянуть звернення Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про підтримку звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію православної церкви в країні (№8284). Як уточнив спікер парламенту Андрій Парубій, документ депутати розглянуть завтра, 19 квітня.

Він також доручив профільному комітету Верховної Ради з питань культури і духовності «у позачерговому порядку розглянути це питання для його внесення на розгляд Верховної Ради України завтра, в четвер».

«Завтра ми будемо розглядати цю постанову. Я прошу всіх максимально мобілізовано прибути в зал. Я вважаю, ця постанова повинна отримати більше 300 голосів, бо це фундаментальне питання в розбудові української держави», - додав спікер.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко написав офіційне звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія І із проханням надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні і попросив Верховну Раду підтримати відповідне звернення.

Порошенко розраховує, що рішення щодо надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні буде прийняте до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

Читайте також:

Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: