«У нас все сумно». Головна лікарка Миколаївської інфекційної лікарні поскаржилася на нестачу грошей на зарплати медикам

«У нас все сумно». Головна лікарка Миколаївської інфекційної лікарні поскаржилася на нестачу грошей на зарплати медикам

Світлана Федорова, головлікар Миколаївської інфекційної лікарні

Ситуація настільки критична, що персоналу інфекційної лікарні нема можливості виплатити навіть по тисячі гривень

Головна лікарка Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб Світлана Федорова заявила, що лікарні нічим платити заробітну плату співробітникам.

Про це вона написала в соціальній мережі Facebook.

«На сьогодні у нас все сумно: Національна служба здоров’я поки що нічого не виділила, через три дня аванс, платити людям нічим і немає звідки. Підписали договір з Нацслужбою всього на один пакет. Із незрозумілих причин відмовили а пакеті «амбулаторному». Навіть якщо потім, коли-небудь, виділить гроші НСЗУ, не те, що на доплати, на звичайні зарплати не вистачить, такий розмір. В умовах «гроші за пацієнтом» «інфекціонка» працювати не може і не повинна. Якщо не підтримають місцеві бюджети, можна сміливо закривати лікарню вже завтра», - написала Федорова. 

184757_0

Вона додала, що ситуація настільки критична, що персоналу інфекційної лікарні нічим виплатити навіть по тисячі гривень.

screenshot23

Відзначимо, що раніше Національна служба здоров'я України відзвітувала, що уклала договори з усіма 18 інфекційними лікарнями країни. На їх фінансування передбачено 333 мільйона 962 тисячі гривень. Про це йдеться в публікації на сайті НСЗУ від 3 квітня. 

Також повідомляється, що через ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції, Нацслужба здоров’я перерозподілила 906 мільйонів гривень з програми медичних гарантій, і рішенням Кабміну вони були спрямовані як субвенції в регіони - на підтримку діяльності лікарень під час пандемії. З цих коштів місцева влада може підтримати ті лікарні, які визначить, в тому числі і інфекційні.

Зазначимо, що станом на сьогоднішній день Миколаївська область лишилася єдиною, в якій не зафіксували випадків коронавірусу. У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що перевірять Миколаївську область через відсутність заражених Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: