У МОЗ назвали умови, за яких карантин в Україні на 100% буде продовжений

У МОЗ назвали умови, за яких карантин в Україні на 100% буде продовжений
Наразі карантин в Україні оголошений до 3 квітня

Головний санітарний лікар заявив, що у МОЗ готуються і розглядають можливий варіант подовження карантину

Запроваджений карантин в Україні до 3 квітня через пандемію коронавірусної інфекції Covid-19 може бути подовжений. На це буде впливати епідеміологічна ситуація в нашій державі, а також в країнах ЄС.

Про це заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко під час виступу на ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Ми готуємось і розглядаємо можливий варіант подовження карантину. Це не буде секретом. Якщо буде відбуватися таке ж продовження зростання, карантин буде 100% подовжений», - сказав Ляшко.

Він уточнив, що наразі країна лише перебудовується, а люди звикають жити за новими правилами. Однак запроваджені урядом обмеження будуть дієві лише, у разі їхнього дотримання. У протилежному випадку, головний санітарний лікар країни допускає, впровадження жорсткіших карантинних заходів.

«І я б не сказав, що ми вже аж так живемо за новими правилами. Ми тільки очинаємо впроваджувати карантин. Можливо, він ще буде більш жорсткіший у подальшому. І знову ж таки, випадки реєстрації на території нашої країні. Так, є внутрішньокраїнне поширення. Тому нам треба мобілізуватися, щоб отримати результати всіх заходів, які ми впроваджуємо», - підсумував Ляшко.

Як відомо, у четвер в Україні кількість померлих від коронавірусу Covid-19 збільшилася до трьох осіб. 

Зазначимо, станом на вечір 19 березня, в Україні зафіксовано 21 випадок зараження коронавірусом. Останній випадок коронавірусу було зафіксовано в Івано-Франківській області. 

Як повідомлялось, раніше в Дніпропетровській ОДА повідомили про підтвердження перших випадків коронавірусу в області. У Дніпропетровській області коронавірусом заразилися дві людини, які нещодавно були за кордоном. Наразі медики встановлюють всіх, хто контактував з хворими.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли про підтвердження двох нових випадків коронавірусу в Україні. Зараження COVID-19 лабораторно підтвердили у двох пацієнтів у Києві та Житомирі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: