У Грузії загинув український альпініст

У Грузії загинув український альпініст

Альпініст загинув після сходження наТетнульд 

Фото: Фейсбук

Альпініст Петро Борис загинув відразу після сходження на гору Тетнульд

У Грузії після сходження на гору Тетнульд загинув український альпініст Петро Борис. Про це повідомила національна скаутська організація Пласт.

Петро Борис був членом куреню Сіроманці та активним учасником пластових заходів та таборів.

«Трагічна подія сталась в Грузії. Невтомний мандрівник, друг Слоник, здійснив сходження на гору Тетнульд (з грузинської – Біла гора) в регіоні Верхня Сванетія, Грузія. Висота – 4852 м. Загинув після завершення сходження», – розповіли там.

Тетнульд – вершина у відрогу Безенгійської стіни, головного Кавказького хребта в регіоні Верхня Сванетія, знаходиться за 2 км на південь від вершини Гестола і межі Росії.

Нагадаємо, раніше у Грузії у складі української команди загинув альпініст Анатолій Мрачковський. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Людмила Дядечко.

Раніше, в Альпах на висоті понад чотири тисячі метрів на смерть замерзли дві жінки. Ще одного чоловіка з обмороженням та переохолодженням доправили в неділю, 4 липня, у швейцарську лікарню.

До слова, у Туреччині шукали українську туристку Яну Кривошею, яка здійснила сходження на гору Геїк Сіврісі (Geyik Sivrisi) в Анталії і вочевидь після того зникла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: