У ГПУ стверджують, що обшук у приймальні нардепа Добродомова не проводився

У ГПУ стверджують, що обшук у приймальні нардепа Добродомова не проводився
Народний депутат Дмитро Добродомов

Партійна організація Добродомова використовує приміщення, іпотекодержателем якого є один з колишніх високопосадовців України

У Генеральній прокуратурі заявляють, що обшук у приміщенні приймальні народного депутата Дмитра Добродомова не проводився. Про це йдеться на офіційній сторінці ГПУ у Facebook.

Зазначається, що були заплановані обшуки «у справі Курченка».

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом заволодіння в період 2010 - 2014 років структурним підрозділом злочинної організації В. Януковича під керівництвом С. Курченка майном та грошовими коштами НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укргазвидобування» за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 та іншими статтями КК України. З березня 2014 року Генеральна прокуратура України розпочала розслідування щодо злочинних схем С. Курченка та пов’язаних із ним високопосадовців колишньої влади…В ході досудового слідства, 31.08.2017 заплановано проведення низки обшуків у приміщеннях колишніх високопосадовців правоохоронних органів України, причетність яких до вчинення і прикриття злочинів злочинною організацією перевіряється у кримінальному провадженні», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що до початку обшуку на дверях одного з житлових приміщень Києві було виявлено напис про наявність там громадської приймальні народного депутата України. Водночас, на офіційному порталі Верховної Ради України відомості щодо реєстрації громадської приймальні за даною адресою відсутні.

«Із метою додержання гарантій депутатської діяльності слідчі запропонували представникам народного депутата у разі наявності надати документи, що підтверджують користування ним зазначеним приміщенням. Було встановлено, що дійсно партійна організація в особі народного депутата згідно договору позички безоплатно використовує приміщення, іпотекодержателем якого є один з колишніх високопосадовців України», – зазначають у ГПУ.

Повідомляється, що в зв’язку з тим, що у кримінальному провадженні наразі відсутні відомості щодо причетності згаданого народного депутата до злочинів, обшук у приміщенні партійної організації не проводився.

Нагадаємо, 31 серпня народний депутат Верховної Ради України Дмитро Добродомов заявив, що до його приймальні в Києві увірвалися співробітники СБУ та прокуратури.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко після цього повідомив, що «приміщення перебуває у власності співучасника схем Курченка з числа керівництва ГПУ часів Пшонки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: