У Білорусі відреагували на створення помісної церкви в Україні

У Білорусі відреагували на створення помісної церкви в Україні
Голова Синодального інформаційного відділу Білоруської православної церкви (екзархат РПЦ), протоієрей Сергій Лєпін
Фото: З відкритих джерел

Білоруська церква, як частина РПЦ, вважає Православну церкву в Україні «розкольницькою»

Утворення Православної церкви України в Білорусі назвали «розкольництвом».

Про це сказав голова Синодального інформаційного відділу Білоруської православної церкви (екзархат РПЦ), протоієрей Сергій Лєпін.

«Ця церква для нас з формальної точки зору є розкольницькою, і про контакти не може йти мови», — сказав він.

Лєпін зазначив, що контакти з нею можливі лише в загальногромадянській перспективі і висловив надію, «щоб вони були добросусідськими».

Протоієрей зазначив позитивним «лише той факт», що українська влада пообіцяла не переслідувати представників московської Української православної церкви.

«Той факт, що нікого переслідувати не будуть, можна тільки вітати, однак головне, щоб це були не просто порожні обіцянки, — сказав він. — Хочеться сподіватися і на те, що українська влада під переслідуваннями розуміє не тільки фізичні і економічні розправи, але і інформаційно-політичну агресію, від якої прихильники Московської патріархії також повинні бути захищені».

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Зазначимо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбувався 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

Речник президента Святослав Цеголко оприлюднив фото з середини Софійського собору.

Речник УПЦ КП Євстратій (Зоря) розповів, який титул у предстоятеля єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України і яка офіційна назва церкви згідно зі статутом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: