Тіллерсон прокоментував звільнення Мосула від бойовиків ІДІЛ

Тіллерсон прокоментував звільнення Мосула від бойовиків ІДІЛ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон 

Міжнародна коаліція продовжить діяти над знищення «Ісламської держави» на території Іраку

Держсекретар США Рекс Тіллерсон привітав уряд і народ Іраку зі звільненням Мосула від терористів «Ісламської держави», однак висловив переконання в тому, що тепер треба зробити ще багато роботи для повного розгрому радикалів.

Заяву Тіллерсона розповсюдила прес-служба Держдепартаменту США.

«Від імені президентаТрампа і американського народу я вітаю прем'єр-міністра аль-Абаді і народ Іраку з звільненням Мосула. Це важлива віха в глобальній боротьбі з ІДІЛ, яка підкреслює успіх міжнародних зусиль під керівництвом іракських сил безпеки» , - вказав Тіллерсон.

«Під керівництвом Іраку, США і партнери коаліції продовжать працювати разом з ООН для стабілізації ситуації в звільнених районах Мосула і сприяння поверненню тимчасово переміщених мирних жителів додому», - наголошується в документі.

«Має бути ще багато роботи для розгрому ворога. Міжнародна коаліція буде діяти разом з нашими іракськими партнерами з тим, щоб ІДІЛ була знищена на території Іраку», - резюмував Тіллерсон.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив в неділю, 9 липня, про перемогу над «Ісламською державою»  в Мосулі.

Терористи захопили Мосул влітку 2014 року. Місто було фактичною столицею ІДІЛ в Іраку. Операція зі звільнення тривала з жовтня 2016 року. Іракську армію підтримувала міжнародна коаліція під проводом США. Триває також операція зі звільнення від ІДІЛ бастіону ісламістів у Сирії - міста Ракки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: