Тіллерсон: Прийняття закону про санкції демонструє волю американського народу

Тіллерсон: Прийняття закону про санкції демонструє волю американського народу
Держсекретар США пообіцяв «тісно співпрацювати» з друзями та союзниками

Держсекретар пообіцяв домагатись розуміння меседжів США у Росії, Ірані та КНДР

Державний секретар США Рекс Тіллерсон назвав майже одностайну підтримку законопроекту із посиленими санкціями проти Росії, а також Ірану і Північної Кореї волею всього американського народу. Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у суботу Державним департаментом США, повідомляє «Укрінформ».

«Майже одностайне голосування щодо законодавства про санкції в Конгресі демонструє потужну волю американського народу, який хотів би бачити, що Росія вживає заходів для покращення відносин зі Сполученими Штатами», - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства.

Водночас він висловив сподівання на досягнення співпраці «за основними глобальними проблемами» між офіційними Вашингтоном і Москвою, внаслідок якої «ці санкції більше не знадобляться».

Тим не менше, держсекретар США пообіцяв «тісно співпрацювати» з друзями та союзниками, щоб «забезпечити чітке розуміння наших меседжів Росії, Ірану та Північній Кореї».

Нагадаємо, у ніч проти п’ятниці Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Раніше палата представників США 25 липня проголосувала за нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

В ніч проти 27 липня Сенат США погодив пакет санкцій проти Росії. Президент РФ Володимир Путін назвав «особливим цинізмом» нові санкції США.

Президент США Дональд Трамп збирається підписати законопроект про посилення санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: