«Такого не було ніколи». Національний інститут раку похвалився державним фінансуванням

«Такого не було ніколи». Національний інститут раку похвалився державним фінансуванням
Головний лікар Національного інституту раку вважає 2021 рік «проривним» через закупівлю установою нового медичного обладнання
фото: glavcom.ua

«На сьогодні дефіциту знань і компетенцій у медичного персоналу в інституті немає»

У 2021 році Національний інститут раку отримав безпрецедентне фінансування від держави на закупівлю нового обладнання – понад 800 млн грн. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів головний лікар установи Андрій Безносенко.

«В листопаді-грудні Інститут раку закупив обладнання майже на 800 млн грн – придбали новий лінійний прискорювач, апарати для комп’ютерної томографії, магнітно-резонансної томографії, ендоскопічні, лапароскопічні стійки, лабораторне обладнання, обладнання для діагностики та операцій. Тому фактично в 2021 році відбулося оновлення матеріальної бази Інституту в обсягах, на які лікарі та пацієнти давно розраховували», – зазначив онколог.

Лікар уточнив, що, оскільки закупівля обладнання відбувалася у листопаді-грудні минулого року, більшість із нього наразі ще не прибула до Інституту.

«Гадаю, впродовж першого кварталу 2022 року все вже буде встановлено і ми почнемо його експлуатувати», – пояснив Андрій Безносенко.

За словами головного лікаря Національного інституту раку, штат медичного закладу наразі укомплектований, тож, працювати на оновленому обладнанні є кому. Фахівці Інституту або вже стажувалися раніше, або будуть стажуватися в європейських і світових клініках, де використовується аналогічне придбаному обладнання.

«На сьогодні дефіциту знань і компетенцій у медичного персоналу в інституті немає», – підсумував Безносенко.

Раніше онкологи попередили про приховану небезпеку, пов'язану із коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: