Суд зробив закритим процес над організатором референдуму на Донбасі Лягіним

Суд зробив закритим процес над організатором референдуму на Донбасі Лягіним
11 травня 2014 року Лягін оголосив результати фейкового референдуму про самовизначення «ДНР» менше ніж за три години після закриття дільниць для голосування
Фото: graty.me

Сторони захисту та обвинувачення обґрунтували прохання перевести процес у закритий режим необхідністю убезпечити учасників процесу

Шевченківський райсуд Києва перевів у закритий режим розгляд провадження стосовно обвинуваченого в організації незаконного референдуму на Донбасі Романа Лягіна. Про це 4 травня повідомляють «Ґрати».

Колегія суддів задовольнила прохання сторони захисту і звинувачення, які послалися на необхідність убезпечити учасників процесу.

Лягіна, якого затримали співробітники СБУ на адмінкордоні із Кримом улітку 2019 року, обвинувачують в участі в терористичній організації, замаху на територіальну цілісність, а також у державній зраді (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 110 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Спочатку стосовно Лягіна відкрили два провадження, але 17 квітня суд вирішив об'єднати їх в одне.

Наприкінці 2013 року Лягін з'являвся на акціях Євромайдану в Донецьку. У лютому 2014 року в центрі Донецька його побили невідомі, у яких, зі слів очевидців, були георгіївські стрічки на рукавах.

До донецьких сепаратистів приєднався у квітні, оскільки, за його словами, «відчуває відповідальність за рідний регіон».

Він був активним учасником «російської весни» у Донецьку. 11 травня 2014 року Лягін оголосив результати фейкового референдуму про самовизначення «ДНР» менше ніж за три години після закриття дільниць для голосування.

У вересні 2014 року сепаратист очолив «ЦВК ДНР», до 26 вересня він був міністром праці та соціальної політики ДНР». У квітні 2016 року Лягіна через конфлікт із тодішнім ватажком терористів «ДНР» Олександром Захарченком відправили у відставку і затримали бойовики. Пізніше його звільнили, він виїхав у Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: