Суд у Москві підтвердив вирок екс-директору Української бібліотеки

Суд у Москві підтвердив вирок екс-директору Української бібліотеки

Колишній директор Бібліотеки української літератури Наталія Шаріна

Наталія Шаріна в останньому слові заявила про «підлість та незаконність» кримінальної справи проти неї

Московський міський суд підтвердив вирок екс-директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній, відхиливши апеляцію.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Вирок Міщанського суду Москви від 5 червня 2017 року залишити без змін, апеляційну скаргу - без задоволення», - йдеться в рішенні апеляційної колегії Мосміськсуду.

В результаті вирок Міщанського суду набрав законної сили і підлягає виконанню.

Адвокати Іван Павлов і Євген Смирнов просили суд скасувати вирок і виправдати їх підзахисну у зв'язку з некоректністю пред'явленого їй звинувачення і недоведеністю її провини. Зі свого боку, державне обвинувачення наполягало на тому, що рішення Міщанського суду було законним і обгрунтованим.

Наталія Шаріна в останньому слові заявила про «підлість та незаконність» кримінальної справи проти неї, яка пов'язане з тим, що відбувається між Україною і Росією.

«Бібліотеки на сьогоднішній момент не існує. Те, як завершилася доля цієї установи, показує, що наше суспільство було до нього не готове. Я хочу сказати, що процес, який триває з 2015 року і по сьогоднішній день, вбив цвяхи в долю цього закладу культури. (...) Бібліотека української літератури стала «розмінною монетою», - заявила Шаріна.

Нагадаємо, що в жовтні 2015 року в Бібліотеці української літератури у Москві відбулися обшуки, а потім її директор Наталія Шаріна була затримана. У неї вилучили 150 книг і брошур.

Міщанський суд Москви 5 червня 2017 року визнав Шарину винною у збудженні національної ненависті і ворожнечі з використанням службового становища, а також у великій та особливо великій розтраті - і засудив її до чотирьох років позбавлення волі умовно.

Де-факто бібліотека припинила свою роботу ще рік тому і залишалася лише вивіска. Частину фондів закладу було відправлено в Бібліотеку іноземної літератури, частину викинули.

Раніше у Москві завершили знищення Бібліотеки української літератури. Так, минулого тижня з будівлі, де раніше містилася бібліотека, зникла вивіска.

Читайте також «2017-й став роком ренесансу української культури».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: