США можуть розпочати військову операцію проти ІДІЛ на Філіппінах

США можуть розпочати військову операцію проти ІДІЛ на Філіппінах

Урядові війська Філіппін під час протистояння з бойовиками «Ісламської держави»

Офіційна військова операція може бути оголошена вже у вівторок, 8 серпня

Пентагон розглядає план, який дозволяє військовим США проводити авіаудари проти ІДІЛ на Філіппінах.

Про це повідомляє телеканал NBC News.

Повноваження на втручання військових США в боротьбу з ІДІЛ на Філіппінах можуть бути надані в рамках офіційної військової операції, яка може бути оголошена вже у вівторок. Удари по бойовиках ІДІЛ, ймовірно, будуть проводитися збройними безпілотними літальними апаратами.

За словами представника Пентагону капітана Джеффа Девіса, Філіппіни і США вже 15 років співпрацюють з питання боротьби з тероризмом.

У понеділок державний секретар Рекс Тіллерсон заявив, що США надають філіппінському уряду «розвідувальні можливості» у боротьбі з ІДІЛ, включаючи «недавні передачі декількох Cessnas і декількох БПЛА (безпілотних літальних апаратів), щоб дозволити отримувати кращу інформацію, з якої можна вести боротьбу на місці».

При цьому, зазначив держсекретар, немає ніякого протиріччя в тому, що США допомагають Філіппінам, незважаючи на факти порушення місцевою владою прав людини.

Як повідомляв «Главком», напади бойовиків у південному філіппінському місті Мараві змусили близько 400 тисяч людей покинути свої домівки.

«Я не бачу ніякого конфлікту нашої допомоги їм у цій ситуації і наших поглядах на інші проблеми прав людини, які у нас є на рахунок того, як вони здійснюють свою діяльність по боротьбі з наркотиками», - заявив Тіллерсон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: