Справа Бабченка: одного з підозрюваних звільнили з-під варти

Справа Бабченка: одного з підозрюваних звільнили з-під варти
З Тараса Стельмашенка зняли підозру у підготовці теракту

Стельмашенко водночас визнав провину у незаконному зберіганні зброї

Одного з підозрюваних у справі щодо замаху на журналіста Аркадія Бабченка - Тараса Стельмашенка - звільнено з-під варти.

Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва 19 грудня, повідомляє DW.

«Шевченківський районний суд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти 40-річного Тараса Стельмашенка - одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка обвинувачення у підготовці теракту.

Водночас він визнав провину у незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому покарання у п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

СБУ затримала Стельмашенка 13 червня. В його квартирі знайшли незареєстрований пістолет із набоями. Тоді у спецслужбі заявили, що у травні Стельмашенко разом з іще двома громадянами України відвідував Ростов-на-Дону, де проходив інструктаж для організації терактів в Україні. Зворотні квитки в Україну Стельмашенку та його супутникам купував Борис Герман (заарештований згодом як безпосередній замовник убивства журналіста) на прохання В'ячеслава Пивоварника, якого слідство вважає головним організатором низки терактів, яким вдалося запобігти.

Проте Герман на судових засіданнях заявив журналістам, що особисто не знайомий зі Стельмашенком. На відсутності будь-яких доказів, які б підтверджували підготовку його клієнта до терактів, наполягав і захисник Стельмашенка Олег Юрченко.

Вийшовши на волю, Тарас Стельмашенко відмовився відповідати на запитання про причини поїздки до Ростова-на-Дону, зазначивши, що не знайомий ані з Германом, ані з Пивоварником. Прокурор Роман Циб також не став коментувати зміну позиції обвинувачення.

У четвер, 20 грудня, Шевченківський районний суд Києва проведе підготовче засідання у справі В'ячеслава Пивоварника. Він і досі перебуває у розшуку, однак СБУ заочно звинуватила його в державній зраді, організації готування до теракту, фінансуванні тероризму та незаконному обігу зброї.

Як відомо, 29 травня 2018 року правоохоронці заявили про те, що 41-річний російський журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі будинку у Києві, де він проживав. Проте наступного дня з'ясувалося, що це була спецоперація силовиків і «вбивство» було інсценоване.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: