«Спортивний Оскар»: В Україні обрали найкращих спортсменів 2016 року

«Спортивний Оскар»: В Україні обрали найкращих спортсменів 2016 року
Ольга Харлан та Олег Вєрняєв стали кращими спортсменами року

До останнього моменту рішення Української Академії спорту трималося у таємниці

На головній спортивній арені країни НСК «Олімпійський» в затишному «Олімпійському дворику» вчора ввечері відбулася щорічна Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року – 2016».

Захід традиційно зібрав цілу плеяду видатних спортивних особистостей країни: неперевершених легенд минулого, яскравих зірок сьогодення та обдарованих надій майбутнього, пише офіційний сайт НОК України.

Окрім численної кількості зірок українського спорту на урочистий захід, організований Національним олімпійським комітетом України та Міністерством молоді та спорту, завітав виконуючий обов’язки президента Європейських Олімпійських Комітетів Янез Косьянчич.

На святі також були присутні президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, київський міський голова Віталій Кличко, перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич, віце-президенти НОК Володимир Бринзак, Равіль Сафіуллін та Григорій Суркіс, представники державних і громадських інституцій та багато інших поважних гостей.

На гостей «Спортивного Оскару» чекала дуже насичена та цікава концертна програма. Свої чудові номери лауреатам та гостям свята подарували: Олександр Лещенко та Анна Безсонова разом з балетом «Форсайт», Арсен Мірзоян, Андрій Кіше, ілюзіоніст Віталій Лузкар, Наталка Карпа.

До останнього моменту рішення Української Академії спорту трималося у таємниці, і тим приємнішим та хвилюючим було оголошення самих переможців. Разом із високими визнаннями спортсменам було презентовано ще багато приємних подарунків.

Тріумфатори у номінаціях «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спортсменка року», «Найкращий тренер року», «Народний вибір» (окремо серед жінок та чоловіків) отримали від НОК України грошові премії у розмірі 50 тисяч гривень. Спортивний партнер Церемонії «Інтерспорт» подарував їм сертифікати на суму 10 тисяч гривень.

«Герої спортивного року – 2016» отримали спеціальні призи від Тойота Україна, Юнісон Груп, Прем’єр готелі, Guramma, «Кімберлі».

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року-2016»

Найкращий спортсмен року

Олег Верняєв – чемпіон та срібний призер Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро зі спортивної гімнастики (вправи на брусах, багатоборство), чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи (опорний стрибок, вправи на брусах).

Найкраща спортсменка року

Ольга Харлан – срібна призерка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро з фехтування на шаблях в командній першості, бронзова призерка в індивідуальній першості, бронзова призерка чемпіонату Європи в індивідуальній та командній першостях.

Найкращий тренер року

В’ячеслав Сорокін – особистий тренер Юрія Чебана – дворазового Олімпійського чемпіона з веслування на каное.

Найкраща команда року (збірна)

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук, Олени Вороніної – срібні призерки Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, бронзові призерки чемпіонату Європи.

Сильні духом (паралімпійські види спорту)

Максим Крипак – володар 5 золотих та 3 срібних медалей Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро з плавання (ураження опорно-рухового апарату).

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)

Анна Музичук – чемпіонка Всесвітньої шахової Олімпіади в індивідуальній першості, бронзова призерка Всесвітньої шахової Олімпіади в командній першості. Чемпіонка світу зі швидких шахів, чемпіонка світу з бліцу.

Олімпійська надія України

Христина Дмитренко– чемпіонка ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Ліллехаммері з біатлону (гонка переслідування).

Спортивна слава України

Андрій Хіміч– чемпіон Ігор ХVIII Олімпіади 1968 року в Токіо (каное-двійка) з веслування на каное, срібний призер чемпіонату світу (1966 рік)

Лариса Карлова – чемпіонка Ігор ХXІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з гандболу, чемпіонка Ігор ХXІІ Олімпіади 1980 року в Москві, бронзова призерка Ігор ХХIV Олімпіади 1988 в Сеулі, дворазова чемпіонка світу (1982, 1986), срібна призерка чемпіонату світу (1978).

За відданість спорту

Еммануїл Ганєв – засновник Музею футболу і Клубу вболівальників футболу в Одесі;

Народний вибір

«Найкращий спортсмен-2016»

Юрій Чебан – чемпіон Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро з веслування на каное (200м).

«Найкраща спортсменка-2016»

Ганна Різатдінова – бронзова призерка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, бронзова призерка чемпіонату Європи з художньої гімнастики.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: