Скандал з «найбільшим схроном зброї»: у штабі Об’єднаних сил вказали на важливі деталі

Скандал з «найбільшим схроном зброї»: у штабі Об’єднаних сил вказали на важливі деталі
Офіс генпрокурора напередодні відрапортував, що на Донеччині та Дніпропетровщині виявили найбільший від початку війни незаконний арсенал зброї, бойових припасів і вибухових речовин

На військовий об’єкт з боєприпасами представників прокуратури та Національної поліції допустили в рамках іншого кримінального провадження

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил відреагував на повідомлення Офісу генпрокурора, який напередодні ввечері заявив про виявлення масштабного схрону зі зброєю - БМП, БТР, протитанкова гармата, три міномети і 100 тонн боєприпасів. 

«Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення походження зазначеного озброєння та причетних осіб», - заявляти тоді в Офісі генпрокурора.

Натомість у штабі Об’єднаних сил стверджують, що на військовий об’єкт з боєприпасами представників прокуратури та Національної поліції допустили в рамках іншого кримінального провадження.

«Два місяці тому спільною комісією у складі представників Сил спеціальних операцій Збройних сил України, військової контррозвідки Служби безпеки України та інших правоохоронних органів обліковано озброєння і техніка, що знаходилися на об’єкті, який прийнято під охорону», - пояснили у штабі.

Зазначається, що днями на зазначений об’єкт, на якому зберігається озброєння і техніка, допущено за рішенням суду в рамках іншого кримінального провадження представників прокуратури та Національної поліції.

«Заходи щодо встановлення приналежності озброєння і техніки Збройним силам України тривають. Даний об’єкт перебуває під охороною військових. Закликаємо представників пресслужб правоохоронних органів та журналістів перевіряти інформацію перед оприлюдненням, не допускати поширення чуток та викривлень фактів», - резюмується у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що на Донеччині та Дніпропетровщині виявили найбільший від початку війни незаконний арсенал зброї, бойових припасів і вибухових речовин.

Натомість ЗМІ дізналися, що військова прокуратура і Нацполіція Донецької області на базі 3-го полку спецназу в Дніпропетровській області сфальсифікували кримінальну справу про виявлення масштабного схрону зі зброєю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: