Синод УПЦ КП ухвалив рішення про молитви за патріарха Варфоломія

Синод УПЦ КП ухвалив рішення про молитви за патріарха Варфоломія
Вселенський патріарх Варфоломій І

Архієреям УПЦ КП надано вказівку на богослужіннях «підносити окремі молитовні прохання» за його Вселенського патріарха Варфоломія

Синод Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) 29 жовтня ухвалив рішення про молитву за Вселенського патріарха Варфоломія як предстоятеля православних церков.

Про це йдеться у постанові на сайті УП КП.

 «Враховуючи обставини, на час до наступного розпорядження - благословити архієреям Української православної церкви Київського патріархату надати вказівку в їхніх кафедральних соборах на богослужіннях підносити окремі молитовні прохання за його святість Вселенського патріарха Варфоломія», - повідомляється у заяві.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

На думку експертів, об'єднану Українську православну автокефальну церкву після надання Томосу має очолити предстоятель УПЦ КП Філарет. 

Натомість у Московській церкві назвали свого кандидата у предстоятелі нової автокефальної церкви - архімандрит Кирило Говорун.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: