«Сі Бриз 2018»: Прикордонники відпрацювали висадку з гелікоптера на судно-порушник

«Сі Бриз 2018»: Прикордонники відпрацювали висадку з гелікоптера на судно-порушник

Висадка проходила без подальшої боротьби

В рамках українсько-американських навчань «Сі Бриз-2018» протягом трьох днів пройшла активна морська фаза. Як інформує Державна прикордонна служба, в районі Тендрівської коси відпрацьовувався цілий комплекс заходів із висадки десанту: з моря на суходіл та з повітря на палубу судна.

Місцевість, умовно захоплену терористичними елементами, штурмувала міжнародна група морських піхотинців. Вони висаджувалися з десантного корабля ВМС ЗСУ, відпрацьовуючи злагодженість та відточуючи майстерність. Цей елемент вже став традиційним для «Сі Бризу», оскільки є актуальним та імовірним при проведенні операцій у державах Чорноморського регіону, йдеться у повідомленні.

Крім того, до програми навчань вперше включено висадку з гелікоптера на судно.

«Елемент непростий та небезпечний, адже необхідно врахувати силу й напрямок повітряних потоків під гвинтами вертольоту, розрахувати натяжку спеціального спускового пристрою, зробити поправку на хвилювання моря тощо. Тому й «обкатати» його доручили бійцям спеціальних підрозділів – підрозділу спеціального призначення Морської охорони Держприкордонслужби та спецпризначенцям ВМС ЗСУ», - повідомляє прикордонна служба.

За легендою навчань, в завданому районі виявлено судно-порушник, екіпаж якого не підкоряється законним вимогам влади прибережної держави та, нехтуючи правилами міжнародного морського судноплавства, створює навігаційну небезпеку для інших суден та інфраструктури узбережжя. Спеціальна оглядова група морських прикордонників штурмувала небезпечне судно із вороже налаштованим екіпажем та з борту гелікоптеру висадилась на палубу.

Висадка проходила без подальшої боротьби чи огляду, уточнили в ДПС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: